brandade van forel

ingrediënten - info aardappelen olijfolie knoflook gerookte forelfilets
Schil en snijd de aardappelen in centimeterdikke blokjes. Bak de aardappelblokjes lichtjes aan met look in olijfolie. Kruid met peper en zout, laat even verder bakken en voeg dan de gerookte forelfilets en room toe. Laat zachtjes sudderen tot de bereiding gaar is. Mix tot mousse in de blender. Vul de glaasjes halfvol en geef er nog een paar draaien uit het pepermolentje overheen. Werk af met, zoals op foto, met komkommerschijfjes, een takje bladpeterselie, een kerstomaatje en een toefje zure room. Je kan variëren met bijvoorbeeld: foreleitjes, citroen en bieslook.
brandade van forel
Brandade is de verzamelnaam van vele soorten vispuree. Het heeft een mediterrane oorsprong. Best gekend is brandade de morue, gemaakt van gezouten kabeljauw of stokvis. In deze hors d’oeuvre kiezen we voor gerookte forel als basis van de brandade.
peper en zout room komkommer kerstomaatjes zure room bladpeterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige

brandade van forel

Schil en snijd de aardappelen in centimeterdikke blokjes. Bak de aardappelblokjes lichtjes aan met look in olijfolie. Kruid met peper en zout, laat even verder bakken en voeg dan de gerookte forelfilets en room toe. Laat zachtjes sudderen tot de bereiding gaar is. Mix tot mousse in de blender. Vul de glaasjes halfvol en geef er nog een paar draaien uit het pepermolentje overheen. Werk af met, zoals op foto, met komkommerschijfjes, een takje bladpeterselie, een kerstomaatje en een toefje zure room. Je kan variëren met bijvoorbeeld: foreleitjes, citroen en bieslook.
ingrediënten - info aardappelen olijfolie knoflook gerookte forelfilets
Brandade is de verzamelnaam van vele soorten vispuree. Het heeft een mediterrane oorsprong. Best gekend is brandade de morue, gemaakt van gezouten kabeljauw of stokvis. In deze hors d’oeuvre kiezen we voor gerookte forel als basis van de brandade.
Ingrediënten Bereiding
peper en zout room komkommer kerstomaatjes zure room bladpeterselie
de              passie Creatief Koken kookvurige