brandade van forel
Schil en snijd de aardappelen in centimeterdikke blokjes. Bak
de aardappelblokjes lichtjes aan met look in olijfolie. Kruid met
peper en zout, laat even verder bakken en voeg dan de
gerookte forelfilets en room toe. Laat zachtjes sudderen tot de
bereiding gaar is.
Mix tot mousse in de blender. Vul de glaasjes halfvol en geef
er nog een paar draaien uit het pepermolentje overheen.
Werk af met, zoals op foto, met komkommerschijfjes, een takje
bladpeterselie, een kerstomaatje en een toefje zure room.
Je kan variëren met bijvoorbeeld: foreleitjes, citroen en
bieslook.
Brandade is de verzamelnaam van vele soorten vispuree.
Het heeft een mediterrane oorsprong.
Best gekend is brandade de morue, gemaakt van
gezouten kabeljauw of stokvis.
In deze hors d’oeuvre kiezen we voor gerookte forel als
basis van de brandade.
peper en zout
room
komkommer
kerstomaatjes
zure room
bladpeterselie