maatjes met
mosterd-honing
vinaigrette
Houd enkele blaadjes waterkers apart voor de
garnering. Blancheer de rest en spoel onder
de kraan. Pureer met een scheutje
groentebouillon en verwarm op laag vuur.
Week blaadjes gelatine in water, knijp uit en
meng onder de lauwe bereiding. Giet de
bereiding op de bodem van sombreroborden,
een half centimetertje dik en laat opstijven.
Snijd de rode ui op ringen en marineer ze in
rode wijn tot ze verkleurd zijn. Snijd de
ongeschilde appel in 2 millimeter dikke staafjes
en marineer ze in citroenjenever. Snijd de
wortels in de lengte op millimeter dunne linten
en marineer ze in witte balsamico. Blancheer
de gehalveerde radijsjes. Draai met een
Parisiennelepeltje bolletjes uit een
komkommer.
Maak de vinaigrette: meng kerriepoeder,
mosterd, gesnipperde dille met olijfolie en een
lepeltje honing tot een homogene substantie.
Snijd de maatjes in 3 en gooi het staartstuk
weg.
Op het bord: drie stukken maatjesharing
dakpansgewijs langs de rand op de groene
ondergrond. Schep er een lepel vinaigrette
overheen. Daarnaast volgens inspiratie de
komkommerbolletjes, wortellinten,
appelstaafjes, radijsjes en bovenop de rode
uiringen. Werk af met de blaadjes waterkers.
komkommer
gelatine
rode wijn
witte balsamico
kerriepoeder
mosterd
dille
olijfolie
honing
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Selectie