zeekraalpuree
Was en blancheer een goeie 200 g zeekraal. Spoel
onmiddellijk onder koud water om de kleur te fixeren. Hak een
preiwit, een ui en een tweetal teentjes knoflook en fruit ze in
een flinke klont boter tot de ui glazig wordt.
Voeg dan de zeekraal toe en een half glas room en een flinke
scheut visbouillon. Kruid met een draai uit de pepermolen en
wat geraspte verse nootmuskaat. Laat een paar minuutjes
sudderen. Zet de staafmixer in de pot en pureer.
De puree is nu klaar voor gebruik. Meng eventueel met een
paar eetlepels aardappelpureepoeder om de puree dikker te
maken.
Dien op bij warme visgerechten.
ingrediënten - info
zeekraal
prei
knoflook
ui
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing
meer vegetarische gerechten: