gegratineerde bloemkool met kaassaus
De bloemkool. Haal de groene en witte blaadjes van de
bloemkool. Snijd onderaan de harde witte stam weg, maar let
er wel op dat de kool heel blijft. Stoom de bloemkool bijna
gaar in 10 tot 15 minuutjes, afhankelijk van de grootte, in de
microgolfoven of in een gelijksoortig stoomapparaat.
De kaassaus. Maak een roux en verdun die met een
combinatie van volle room en groentebouillon tot een gladde
saus. Breng op smaak met één of meer eetlepels mosterd,
nootmuskaat, peper en zout. Meng geraspte kaas met de
saus. De kaas moet volledig gesmolten zijn.
Leg de bloemkool in een ovenschotel, overgiet met de saus en
werk af met wat extra kaas bovenop. Zet de schotel 30 tot 40
minuten in een oven voorverwarmd op 185°C of tot de
kaassaus gegratineerd is. Vermits alle ingrediënten reeds
vooraf gaar en afgewerkt zijn, kan je het gratineren wat
versnellen door de oven een op grillstand te zetten na een
minuutje of 20.
ingrediënten - info
een volledige bloemkool
boter
vloeiende bloem
room
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: