wortelroomsaus
komijn
kippenbouillon
room
tomatenpuree
kurkuma
peper en zout
cognac
vloeiende bloem
Laat nog even staan op middelhoog vuur en voeg dan
kippenbouillon, culinaire room en een paar eetlepels
tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout en een eetlepel
kurkuma. Laat een paar minuten inkoken.
Druk de bereiding door een chinois (zeef). Probeer er zoveel
als mogelijk vocht uit te persen, want daarin zit de smaak van
de saus. Giet er een borrelglas cognac bij en bind de saus met
vloeiende bloem opgelost in water.
Wortelroomsaus is een ideale begeleider van warme
gerechten met vlees, kip en gevogelte.
ingrediënten - info
uien
knoflook
boter
wortelen
tijm
rozemarijn
paprikapoeder
Fruit gesnipperde ui en geplet knoflook in boter in een diepe
pan. Hak geschilde wortelen even kort fijn in de blender en
voeg toe aan de bereiding. Kruid met tijm, rozemarijn, zacht
paprikapoeder en komijnpoeder.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing