bloemkool
olijfolie
gebakken bloemkool
peper en zout
tijm
Haal de buitenste bladeren van de bloemkool. Neem uw
grootste koksmes en halveer de kool verticaal. Snijd de harde
kern eruit. Snijd de bloemkool nu op centimeter dikke schijven
en probeer ervoor te zorgen dat de roosjes niet loskomen.
Bestuif de schijven langs beide zijden met olijfolie uit een
spuitbusje. Leg ze op een rooster. Kruid langs de bovenkant
met peper uit de pepermolen, grof zout en gedroogde tijm.
Zet het rooster 15 minuutjes op heteluchtstand in een
voorverwarmde oven op 185°C. Schakel de ventilator uit na
10 minuten. Controleer de gaarheid voor je het rooster uit de
oven haalt.
Deze bereidingswijze past bij zeer vele gerechten als
bijgerecht. Bijvoorbeeld kip, kalkoen en rood vlees.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: