ingrediënten - info
room
verse tijm
rozemarijntakjes
ui
Kook een hoeveelheid gesneden witte kool en een zelfde
hoeveelheid wortelen afzonderlijk gaar in water. Giet de witte
kool af en bak ze onder halfopen deksel in boter met
toevoeging van een beetje groentebouillon, peper en (niet
teveel zout) en een half busje room. Laat inkoken en zet even
weg.
Giet de wortelen af en bak ze in boter met verse tijm en
rozemarijn tot ze licht karamelliseren. Bak gesneden ui met
geplet knoflook in boter tot de ui lichtjes kleurt.
Voeg deze drie bereidingen samen, breng op smaak met
peper en zout en pureer met de staafmixer.
Voilà, klaar en dien op met een Ardens varkenshaasje en/of
zuivere Ardense varkensworstjes of wat je als hobbykok maar
wil.
puree van witte kool en wortelen
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: