erwtjes en worteltjes
boter
tijm
rozemarijn
peper en zout
Erwtjes. Snijd een ui in een zeer fijne brunoise en stoof deze
glazig in een klontje boter. Kies je voor doperwtjes uit een
bokaal, laat die dan uitlekken in een zeef. Voeg ze toe aan de
gestoofde ui. Roer goed om en laat de bereiding na een
minuutje stoven, uitdampen op laag vuur.
Gebruik je erwtjes uit de diepvries, stoom ze dan eerst gaar in
30 minuten op 110°C. Schep ze bij de gestoofde ui. Laat ze
afgedekt nog een kwartiertje staan op laag vuur.
Kruid in beide gevallen met peper uit de molen en grof zout.
Worteltjes. Schraap een paar jonge worteltjes, snijd ze
diagonaal in schijfjes en stoom ze gaar in 20 minuten op
110°C. Ze moeten nog beet hebben.
Schep de worteltjes in een pannetje met bruisende boter.
Kruid met tijm en rozemarijn. Breng verder op smaak met
peper en zout. Laat ze licht karamelliseren.
Nu aan jou de keuze: meng beide bereidingen of dien de
worteltjes en de erwtjes gescheiden op.
ingrediënten - info
jonge worteltjes
doperwtjes
uien
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: