andijvie-bloemkoolstoemp
ingrediënten - info
andijvie
pastinaak
bloemkool
wortelen
ui
knoflook
verse gember
culinaire room
boter
nootmuskaat
peper en zout
Kuis en snijd de andijvie in fijne reepjes. Schil een tweetal
wortelen. Snijd ze nog niet op schijfjes. Schil een pastinaak en
verdeel die in schijfjes. Verwijder het groen en de kern van
een bloemkool en verdeel in roosjes. Schil een centimetertje
gember, pel een drietal knoflookteentjes en snijd beide in
dunne plakjes. Snijd een ui in halvemaantjes.
Leg alle groenten behalve de wortelen en de andijvie, samen
in een stoommandje. Leg de wortelen in een ander mandje.
Stoom deze groenten gaar in een twintigtal minuutjes.
Laat de gesneden andijvie slinken in een nootje boter in een
hete pan. Niet te lang roerbakken, want deze groente reageert
op hitte zoals spinazie en wordt snel papperig.
Doe de gestoomde pastinaak, bloemkool, ui, gember en
knoflook in een kookpot. Giet er een paar scheuten culinaire
room bij en stamp de groenten fijn met een aardappelstamper.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Meng de stoemp met de gestoofde andijvie. Snijd de
worteltjes op blokjes en meng ze met de rest.
Dien op als bijgerecht met vis, vlees, of gewoon als
vegetarisch bordje.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: