ingrediënten - info
witte kool
uien
knoflook
puree van witte kool met boerenspek
Snijd de witte kool in slierten. Stoom ze gaar in een twintigtal
minuten met een scheutje groentebouillon.
Bereid ondertussen de rest. Snipper de uien en een paar
teentjes knoflook. Snijd het spek in dobbelsteentjes. Bak alles
samen in een lepeltje olijfolie.
Laat de gestoomde witte kool uitlekken in een vergiet. Doe ze
in een kookpot met een klontje kruidenboter. Dek af en laat
nog een tiental minuutjes sudderen. Haal het deksel weg en
pureer de kool met een staafmixer.
Meng de puree met de ui met spekbereiding. Breng op smaak
met peper en zout.
Dien op met vlees of gevogelte.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing