groentefrietjes in de oven
ingrediënten - info veelkleurige wortelen pastinaak knolselder

groentefrietjes in de oven

zoete aardappelen maïszetmeel olijfoliespray zout
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes maakt. Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie is deze: stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Leg ze op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray. Zet het raster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden. Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te verrassen. Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste optie is om ze net zo te behandelen als échte aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken. Maar het kan ook in de oven of de in airfryer.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zodat elk frietje ermee bedekt is. Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Gewoon in de frietketel kan ook. Je hoeft de vers gesneden frietjes vooraf niet te stomen. Wentel ze in vloeiende bloem en bak ze een eerste keer op 150°C. laat afkoelen tot kamertemperatuur en bak ze een tweede keer op 185°C.
Creatief Koken de              passie kookvurige

groentefrietjes

in de oven

ingrediënten - info veelkleurige wortelen pastinaak knolselder
zoete aardappelen maïszetmeel olijfoliespray zout
bereiding ingrediënten
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes maakt. Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie is deze: stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin zacht zijn. Leg ze op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray. Zet het raster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd. Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden. Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te verrassen. Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste optie is om ze net zo te behandelen als échte aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken. Maar het kan ook in de oven of de in airfryer.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zodat elk frietje ermee bedekt is. Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon bekijkt.
Gewoon in de frietketel kan ook. Je hoeft de vers gesneden frietjes vooraf niet te stomen. Wentel ze in vloeiende bloem en bak ze een eerste keer op 150°C. laat afkoelen tot kamertemperatuur en bak ze een tweede keer op 185°C.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige