ingrediënten - info
veelkleurige wortelen
pastinaak
knolselder
groentefrietjes in de oven
zoete aardappelen
maïszetmeel
olijfoliespray
zout
Snijd de groenten in staafjes, net zoals je aardappelfrietjes
maakt.
Nu heb je keuzemogelijkheden. De meest ‘gezonde’ versie
is deze: stoom de frietjes 3 tot 5 minuutjes, zodat ze binnenin
zacht zijn. Leg ze op een ovenraster (bakplaat met gaatjes) of
op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray. Zet het raster 20
minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Liggen ze op
bakpapier, schep ze dan om, na 10 minuten van de baktijd.
Dien op met een zoutvatje.
Groentefrietjes zijn een perfecte aardappelvervanger in
een eetpatroon waar zetmeel moet vermeden worden.
Maar ook als dat niet hoeft, zijn ze vaak de blikvanger van
een bijzonder gerechtje om je tafelgenoten mee te
verrassen.
Dé grote uitdaging is, om ze krokant te krijgen. Je beste
optie is om ze net zo te behandelen als échte
aardappelfrietjes: in de frituurpan en twee keer bakken.
Maar het kan ook in de oven of de in airfryer.
De andere keuzemogelijkheid is deze: droog de gestoomde
frietjes met keukenpapier. Wentel ze door maïszetmeel, zodat
elk frietje ermee bedekt is.
Leg ze dan op het raster, bestuif met olijfoliespray en bak ze
net zoals eerder aangegeven werd. Het zetmeeljasje zorgt
voor een krokant laagje, maar het verschil met gewone frieten
wordt kleiner als je het vanuit een koolhydraatarm eetpatroon
bekijkt.
Gewoon in de frietketel kan ook. Je hoeft de vers gesneden
frietjes vooraf niet te stomen. Wentel ze in vloeiende bloem en
bak ze een eerste keer op 150°C. laat afkoelen tot
kamertemperatuur en bak ze een tweede keer op 185°C.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: