karnemelkpuree met lamsoor
boter
peper en zout
nootmuskaat
karnemelk
witte wijn
nootmuskaat en niet teveel zout. Zet de robot aan en voeg
met scheutjes karnemelk en een glaasje witte wijn toe, tot de
puree de juiste dikte heeft.
Je kan deze puree uiteraard ook in een gewone kookpot
maken.
Een voorbeeld van toepassing: zonnevis met lamsoor
ingrediënten - info
bloemige aardappelen
lamsoor
sjalot
Schil en kook bloemige aardappelen gaar. Was de lamsoor
grondig. Verwijder de steeltjes. Snijd de blaadjes in reepjes.
Hak een paar sjalotjes fijn. De verhouding tussen aardappelen
en lamsoor in de puree bepaal je zelf.
Fruit de gehakte sjalot in wat boter. Voeg na een minuutje de
lamsoor toe en roerbak tot de blaadjes gebakken, maar nog
krokant zijn.
Doe de gekookte aardappelen samen met de bereiding van
sjalot en lamsoor in de keukenrobot. Kruid met peper,
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing
meer vegetarische gerechten: