kantkoekjes
Deze bijzonder lichte pannenkoekjes hebben een decoratief nut. Je kan ze op maat bakken in een klein pannetje met beperkte diameter zoals op foto, of in een grotere koekenpan, waarna ze in stukken gebroken kunnen worden. Gebruik ze om een dessertje op te vrolijken of als garnituur op een gerecht met vlees of gevogelte. Je kan ze zoals gezegd in hun geheel gebruiken of in stukken breken op de gewenste afmetingen.

kantkoekjes

ingrediënten - info
patisseriebloem zonnebloemolie
Meng de bloem (1 deel) met de olie (2 delen) en koud water (7 delen) tot een glad deeg zonder klonters. Verhit een antikleefpan en giet er een kleine pollepel beslag in. Zorg dat de bodem volledig bedekt is. Blijf nu van de pan af. Niet roeren, niet opschudden, de pannenkoek niet omdraaien. Na een paar minuten, zonder dat je verder iets hoeft te doen, ontstaat de specifieke kantstructuur. Laat doorbakken tot de kleur mooi goudgeel wordt. Verwijder de pannenkoek met een brede spatel voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let vooral op, ze zijn behoorlijk breekbaar. Maar je kan ze perfect een paar uur bewaren voor gebruik. Ze hoeven niet terug opgewarmd te worden.
Giet na elke pannenkoek de resterende olie uit de koekenpan, anders kloppen de verhoudingen van het beslag niet meer.
Creatief Koken de              passie kookvurige

kantkoekjes

Deze bijzonder lichte pannenkoekjes hebben een decoratief nut. Je kan ze op maat bakken in een klein pannetje met beperkte diameter zoals op foto, of in een grotere koekenpan, waarna ze in stukken gebroken kunnen worden. Gebruik ze om een dessertje op te vrolijken of als garnituur op een gerecht met vlees of gevogelte. Je kan ze zoals gezegd in hun geheel gebruiken of in stukken breken op de gewenste afmetingen.
patisseriebloem zonnebloemolie
bereiding ingrediënten
Meng de bloem (1 deel) met de olie (2 delen) en koud water (7 delen) tot een glad deeg zonder klonters. Verhit een antikleefpan en giet er een kleine pollepel beslag in. Zorg dat de bodem volledig bedekt is. Blijf nu van de pan af. Niet roeren, niet opschudden, de pannenkoek niet omdraaien. Na een paar minuten, zonder dat je verder iets hoeft te doen, ontstaat de specifieke kantstructuur. Laat doorbakken tot de kleur mooi goudgeel wordt. Verwijder de pannenkoek met een brede spatel voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let vooral op, ze zijn behoorlijk breekbaar. Maar je kan ze perfect een paar uur bewaren voor gebruik. Ze hoeven niet terug opgewarmd te worden.
receptfiche receptfiche Giet na elke pannenkoek de resterende olie uit de koekenpan, anders kloppen de verhoudingen van het beslag niet meer.
de              passie Creatief Koken kookvurige