Deze bijzonder lichte pannenkoekjes hebben een
decoratief nut. Je kan ze op maat bakken in een klein
pannetje met beperkte diameter zoals op foto, of in een
grotere koekenpan, waarna ze in stukken gebroken
kunnen worden.
Gebruik ze om een dessertje op te vrolijken of als
garnituur op een gerecht met vlees of gevogelte. Je kan
ze zoals gezegd in hun geheel gebruiken of in stukken
breken op de gewenste afmetingen.
kantkoekjes
ingrediënten - info
patisseriebloem
zonnebloemolie
Meng de bloem (1 deel) met de olie (2 delen) en koud water
(7 delen) tot een glad deeg zonder klonters. Verhit een
antikleefpan en giet er een kleine pollepel beslag in. Zorg dat
de bodem volledig bedekt is.
Blijf nu van de pan af. Niet roeren, niet opschudden, de
pannenkoek niet omdraaien. Na een paar minuten, zonder dat
je verder iets hoeft te doen, ontstaat de specifieke
kantstructuur. Laat doorbakken tot de kleur mooi goudgeel
wordt.
Verwijder de pannenkoek met een brede spatel voorzichtig uit
de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let vooral op, ze
zijn behoorlijk breekbaar. Maar je kan ze perfect een paar uur
bewaren voor gebruik. Ze hoeven niet terug opgewarmd te
worden.