kisir - koude bulgursalade
ingrediënten - info
bulgur
lente-ui
tomaat
komkommer
olijfolie
citroensap
paprikapoeder
tomatenpuree
peterselie
peper en zout
Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking,
bijvoorbeeld 8 à 9 minuten in ruim veel kokend water. Laat
uitlekken, meng met een flinke scheut olijfolie en laat afgedekt
op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen een tweetal lente-uitjes op ringetjes. Haal
het vel van een paar tomaten, haal de pitten eruit en verdeel
het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Schil een halve
komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
een fijne brunoise. Hak een handvol peterselie fijn.
Meng deze groenten met de lauwe bulgur. Breng op smaak
met een paar eetlepels tomatenpuree, paprikapoeder, een
scheutje citroensap, peper en zout. Zet de kom nu weg in de
koelkast tot verder gebruik. Ideaal als bijgerecht bij een
barbecue of op een buffettafel bij een tuinfeest.
meer vegetarische gerechten: