preipannenkoekjes
ingrediënten - info
prei
boter
aardappelen
ei
paneermeel
vloeiende bloem
nootmuskaat
peper en zout
panko
olijfolie
Meng de gestoofde prei met de gekookte aardappelen en een
losgeklopt ei, een paar eetlepels paneermeel en vloeiende
bloem. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Het resultaat
moet een vast deeg zijn.
Zet een potje met panko klaar. Schep met twee eetlepels
quenelles van het deeg. Rol ze door de panko en druk ze plat
tot schijfjes van een centimetertje dik en vijf centimeter
diameter. Bak de schijfjes in een hete pan met olijfolie. Reken
op 3 à 4 minuten aan elke kant.
Deze preipannenkoekjes kunnen als bijgerecht opgediend
worden bij vlees of vis.
Kuis en hak 2 preistaven fijn in een cutter. Stoof ze gaar in een
beetje boter. Laat afkoelen. Kook een tweetal grote geschilde
bloemige aardappelen gaar.
Kruimelpad
Selectie
Voorbeeld van toepassing
meer vegetarische gerechten: