ingrediënten - info
ui
appel
knoflook
bloem
boter
konijn
peper & zout
tijm
rozemarijn
Konijn met cider is nét iets feestelijker dan de Belgische
klassieker met pruimen en bier.
Je zou dit gerechtje ook ‘Konijn op Normandische wijze’
kunnen noemen want er zitten producten in die typisch
zijn voor die streek, zoals cider en appeltjes.
Als je er nu op het einde nog een flinke kwak calvados
bij doet, klopt het beeld helemaal.
konijn met cider
cider
kalfsfond
calvados
snee brood
mosterd
spekjes
zilveruitjes
kastanjechampignons
room
aardappelkroketjes
Bak ondertussen spekreepjes krokant. Bak zilveruitjes
goudbruin en bak gevierendeelde kastanjechampignons.
Voeg deze drie samen en zet even weg.
Op het bord: een stukje konijn, met een paar lepels saus
overgoten. Daarnaast een schep champignonbereiding en
een tweetal kroketjes.
Snijd een ui in halve maantjes en een geschilde appel in
dobbelstenen. Kneus gepelde knoflookteentjes. Sauteer de ui
en het knoflook.
Bestuif de delen van het konijn met bloem en bak ze rondom
bruin in een pan met wat boter. Leg het konijn in een
kasserolle, kruid met peper en zout en leg er takjes rozemarijn
en tijm bij. Overgiet met cider en blanke kalfsfond bij tot alles
onder staat.
Doe erbij: de ui met knoflook, een flinke scheut calvados, de
appelpartjes en een korstloze boterham besmeerd met
mosterd. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een uurtje
pruttelen tot het vlees gaar is.