konijn met cider
ingrediënten - info ui appel knoflook bloem boter konijn peper & zout tijm rozemarijn
Konijn met cider is nét iets feestelijker dan de Belgische klassieker met pruimen en bier. Je zou dit gerechtje ook ‘Konijn op Normandische wijze’ kunnen noemen want er zitten producten in die typisch zijn voor die streek, zoals cider en appeltjes. Als je er nu op het einde nog een flinke kwak calvados bij doet, klopt het beeld helemaal.

konijn met cider

cider kalfsfond calvados snee brood mosterd spekjes zilveruitjes kastanjechampignons room aardappelkroketjes
Bak ondertussen spekreepjes krokant. Bak zilveruitjes goudbruin en bak gevierendeelde kastanjechampignons. Voeg deze drie samen en zet even weg. Op het bord: een stukje konijn, met een paar lepels saus overgoten. Daarnaast een schep champignonbereiding en een tweetal kroketjes.
Snijd een ui in halve maantjes en een geschilde appel in dobbelstenen. Kneus gepelde knoflookteentjes. Sauteer de ui en het knoflook. Bestuif de delen van het konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met wat boter. Leg het konijn in een kasserolle, kruid met peper en zout en leg er takjes rozemarijn en tijm bij. Overgiet met cider en blanke kalfsfond bij tot alles onder staat. Doe erbij: de ui met knoflook, een flinke scheut calvados, de appelpartjes en een korstloze boterham besmeerd met mosterd. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een uurtje pruttelen tot het vlees gaar is.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Konijn met cider is nét iets feestelijker dan de Belgische klassieker met pruimen en bier. Je zou dit gerechtje ook ‘Konijn op Normandische wijze’ kunnen noemen want er zitten producten in die typisch zijn voor die streek, zoals cider en appeltjes. Als je er nu op het einde nog een flinke kwak calvados bij doet, klopt het beeld helemaal.

konijn met cider

Snijd een ui in halve maantjes en een geschilde appel in dobbelstenen. Kneus gepelde knoflookteentjes. Sauteer de ui en het knoflook. Bestuif de delen van het konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met wat boter. Leg het konijn in een kasserolle, kruid met peper en zout en leg er takjes rozemarijn en tijm bij. Overgiet met cider en blanke kalfsfond bij tot alles onder staat. Doe erbij: de ui met knoflook, een flinke scheut calvados, de appelpartjes en een korstloze boterham besmeerd met mosterd. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een uurtje pruttelen tot het vlees gaar is.
Bak ondertussen spekreepjes krokant. Bak zilveruitjes goudbruin en bak gevierendeelde kastanjechampignons. Voeg deze drie samen en zet even weg. Op het bord: een stukje konijn, met een paar lepels saus overgoten. Daarnaast een schep champignonbereiding en een tweetal kroketjes.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info ui appel knoflook bloem boter konijn peper & zout tijm rozemarijn
cider kalfsfond calvados snee brood mosterd spekjes zilveruitjes kastanjechampignons room aardappelkroketjes
de              passie Creatief Koken kookvurige