tournedos met paprikaroomsaus
ingrediënten - info tournedos kastanjechampignons sjalotjes knoflook paprika’s gemengd tomatenpuree whisky
De saus: snijd champignons, sjalotjes, knoflookteentjes en paprika’s in drie kleuren in brunoise. Laat deze mengeling fruiten in wat olijfolie. Voeg dan room en tomatenpuree toe. Giet er een scheut worchestersauce over. Kruid met gedroogde peterselie, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout. Laat de saus indikken. Op het laatst kan je er een slokje whisky aan toevoegen, maar dat hoeft niet.
Het is vooral de saus die de focus heeft in dit gerecht. Die kan je combineren met tal van andere vleessoorten. Ook een vegetarische toepassing is mogelijk, bijvoorbeeld als vulling van een ‘videeke’, zoals wij in ‘t Vlaams zeggen. Koninginnenhapje dus. Misschien nog een tip: ik schil de paprika’s met een dunschiller. Dat maakt deze groente beter verteerbaar voor wie er soms last van heeft.

tournedos met paprikaroomsaus

gedroogde peterselie verse peterselie room olijfolie worcestershiresaus cayennepeper paprikapoeder peper & zout
Bak de tournedos tot de gewenste cuisson. Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt rusten. Dien op met de saus en een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier met een puree van witte kool en ui. Werk af met plukjes peterselie.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

tournedos

paprikaroomsaus

Het is vooral de saus die de focus heeft in dit gerecht. Die kan je combineren met tal van andere vleessoorten. Ook een vegetarische toepassing is mogelijk, bijvoorbeeld als vulling van een ‘videeke’, zoals wij in ‘t Vlaams zeggen. Koninginnenhapje dus. Misschien nog een tip: ik schil de paprika’s met een dunschiller. Dat maakt deze groente beter verteerbaar voor wie er soms last van heeft.
ingrediënten - info tournedos kastanjechampignons sjalotjes knoflook paprika’s gemengd tomatenpuree whisky
De saus: snijd champignons, sjalotjes, knoflookteentjes en paprika’s in drie kleuren in brunoise. Laat deze mengeling fruiten in wat olijfolie. Voeg dan room en tomatenpuree toe. Giet er een scheut worchestersauce over. Kruid met gedroogde peterselie, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout. Laat de saus indikken. Op het laatst kan je er een slokje whisky aan toevoegen, maar dat hoeft niet.
gedroogde peterselie verse peterselie room olijfolie worcestershiresaus cayennepeper paprikapoeder peper & zout
Bereiding Ingrediënten
Bak de tournedos tot de gewenste cuisson. Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt rusten. Dien op met de saus en een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier met een puree van witte kool en ui. Werk af met plukjes peterselie.
de              passie Creatief Koken kookvurige