ingrediënten - info
tournedos
kastanjechampignons
sjalotjes
knoflook
paprika’s gemengd
tomatenpuree
whisky
De saus: snijd champignons, sjalotjes, knoflookteentjes en
paprika’s in drie kleuren in brunoise. Laat deze mengeling
fruiten in wat olijfolie. Voeg dan room en tomatenpuree toe.
Giet er een scheut worchestersauce over. Kruid met
gedroogde peterselie, cayennepeper, paprikapoeder, peper en
zout. Laat de saus indikken. Op het laatst kan je er een slokje
whisky aan toevoegen, maar dat hoeft niet.
Het is vooral de saus die de focus heeft in dit gerecht. Die
kan je combineren met tal van andere vleessoorten.
Ook een vegetarische toepassing is mogelijk, bijvoorbeeld
als vulling van een ‘videeke’, zoals wij in ‘t Vlaams zeggen.
Koninginnenhapje dus.
Misschien nog een tip: ik schil de paprika’s met een
dunschiller. Dat maakt deze groente beter verteerbaar
voor wie er soms last van heeft.
tournedos met paprikaroomsaus
gedroogde peterselie
verse peterselie
room
olijfolie
worcestershiresaus
cayennepeper
paprikapoeder
peper & zout
Bak de tournedos tot de gewenste cuisson. Haal het vlees uit
de pan en laat het afgedekt rusten.
Dien op met de saus en een aardappelbereiding naar keuze, of
zoals hier met een puree van witte kool en ui. Werk af met
plukjes peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.