ingrediënten - info
wortelen
olijfolie
rozemarijn
tijm
oregano
peper
ui
groentefond
Dit ovenschoteltje zonder pretentie, is een improvisatie
van het moment, op basis van wat de koelkast te bieden
had.
Het bestaat uit vijf lagen.
Het werd opgediend in een antiek exemplaar van een
ovenschotel, gekregen van grootmoeder.
Vandaar oma’s ovenschotel als benaming van dit gerecht.
Oké, toegegeven, het kon origineler.
oma’s ovenschotel
rundergehakt
knoflook
zongedroogde kerstomaatjes
tomatenpuree
bloemkool
boter
bloem
melk
Gruyère
Laag vier is gestoomde bloemkool, op schijfjes gesneden na
het stomen. Dit alles wordt afgedekt met een bechamel en
daarop geraspte Gruyère.
Zet de ovenschotel, ongeveer 35 minuten in een hete oven op
185°C, waarvan de laatste paar minuten onder de grill om de
kaas te laten gratineren.
De eerste laag: worteltjes, in brunoise gesneden en gestoomd.
Daarna gebakken in wat olijfolie met rozemarijn, tijm en
oregano. Gekruid met peper.
De tweede laag bestaat uit fijngesnipperde ui, gestoofd met
een paar eetlepels ingekookte groentefond.
Laag drie is rul gebakken rundergehakt met geplet knoflook,
zongedroogde kerstomaatjes op olie en tomatenpuree.