vispannetje met kabeljauwwangen
Pocheer de kabeljauwwangetjes en de mantelschelpnootjes in een visbouillon verrijkt met mosselkruiden. Maak een roux en leng aan tot een bechamel met gezeefde visbouillon, witte wijn, bisque en cognac. Meng geraspte parmezaanse kaas door de bereiding. Breng op smaak met peper en zout. Vul schaaltjes met de gepocheerde vis, mantelschelpnootjes en gepelde grijze garnalen. Leg daarop een paar gehalveerde kerstomaatjes en gehakte peterselie.
kabeljauwwangetjes mantelschelp-nootjes gepelde grijze garnalen bisque van kreeft visbouillon mosselkruiden Cognac witte wijn peper en zout
ingrediënten - info bloem boter peterselie kerstomaatjes Parmezaanse kaas Gruyère paneermeel
Bedek met bechamel en daarop een laag geraspte gruyère en paneermeel. Zet de schaaltjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de laatste minuten op grillstand. Dien op met aardappelpuree.
vispannetje met kabeljauwwangen 3 vispannetje met kabeljauwwangen 4

gegratineerd vispannetje met kabeljauwwangen

De wangetjes van kabeljauw zijn de lekkerste stukjes van deze vis. Ze zijn echter niet altijd verkrijgbaar in de handel, wellicht omdat de vraag ernaar gering is. De meest bekende toepassing van de wangetjes zijn de kibbelingen, een specialiteit van onze Noorderburen.
vispannetje met kabeljauwwangen 2
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

gegratineerd

vispannetje met

kabeljauwwangen

Pocheer de kabeljauwwangetjes en de mantelschelpnootjes in een visbouillon verrijkt met mosselkruiden. Maak een roux en leng aan tot een bechamel met gezeefde visbouillon, witte wijn, bisque en cognac. Meng geraspte parmezaanse kaas door de bereiding. Breng op smaak met peper en zout. Vul schaaltjes met de gepocheerde vis, mantelschelpnootjes en gepelde grijze garnalen. Leg daarop een paar gehalveerde kerstomaatjes en gehakte peterselie.
kabeljauwwangetjes mantelschelp- nootjes gepelde grijze garnalen bisque van kreeft visbouillon mosselkruiden Cognac witte wijn peper en zout
ingrediënten - info bloem boter peterselie kerstomaatjes Parmezaanse kaas Gruyère paneermeel
Bedek met bechamel en daarop een laag geraspte gruyère en paneermeel. Zet de schaaltjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de laatste minuten op grillstand. Dien op met aardappelpuree.
De wangetjes van kabeljauw zijn de lekkerste stukjes van deze vis. Ze zijn echter niet altijd verkrijgbaar in de handel, wellicht omdat de vraag ernaar gering is. De meest bekende toepassing van de wangetjes zijn de kibbelingen, een specialiteit van onze Noorderburen.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige