krabvlees
sjalot
peterselie
knoflook
vloeiende bloem
boter
visbouillon
witte wijn
ingrediënten - info
parmezaan
gruyère
cheddar
paneermeel
citroen
koffieroom
peper & zout
Open het blik krab en vang het vocht op. Houd het vlees van
de krabscharen apart van de rest van de inhoud.
Sauteer zeer fijngehakte sjalot, knoflook en peterselie in wat
boter. Maak een roux en leng aan met warme visbouillon,
vocht uit het blik, witte wijn en een scheutje koffieroom. Breng
op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap. Meng
met Parmesan.
Verdeel het vezelige krabvlees over de schaaltjes, schep er
een paar lepels ui-bereiding over, bedek met de bechamel en
druk er de scharen in.
Bedek met geraspte gruyère, geraspte Parmezaan en voor de
kleurtoets, met wat geraspte cheddar en bedek met
paneermeel.
gegratineerde krab
Hier wordt gekozen voor krab uit blik. In dat geval kies je
best voor een kwaliteitsvol product. Dat betekent dat de
verhouding tussen het vlees uit de scharen en de rest, zo
hoog mogelijk is.
Kies je voor verse krab, dan wens ik je veel succes, want
je bent vertrokken voor een zeer intensief half dagje
keukenplezier.
Zet de potjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op
185°C.
Laat eventueel nog even bijkleuren onder de grill.