Deeg:
175 g volkorenbloem
125 g witte bloem
150 g boter
4 el water
Pudding:
2 eieren
6 eidooiers
1 l melk
250 g fijne suiker
100 g patisseriebloem
1 vanillestokje
1 zakje vanillesuiker
ingrediënten - info
Tiramisuroom:
mascarpone
kristalsuiker
vanillesuiker
room
aardbeien
Tiramisuroom: maak een bereiding met mascarpone,
vanillesuiker, kristalsuiker naar smaak en dit alles gemengd
met wat opgeklopte slagroom.
Rol het deeg uit tot een taartbodem en duw die in een
taartvorm. Knip de randen bij. Doorprik de bodem, bedek met
een rond velletje bakpapier en giet er een zak droge witte
bonen op. Bak de bodem nu gedurende 20 minuten in een
oven op 200°C tot deze krokant genoeg is.
Laat wat afkoelen en vul de taartbodem tot de helft met de
afgekoelde pudding. Schep de tiramisuroom op de pudding.
Dek af met gehalveerde aardbeien en garneer met een rand
slagroomtoefjes uit de spuitzak.
Maak het deeg: zeef beide soorten bloem en kneed met de
boter tot een korrelig deeg. Voeg 4 el water toe en kneed
verder tot een deegbal.
Pudding: breng de melk aan de kook met het gesplitst
vanillestokje. Klop de eieren, eidooiers en de suiker op tot een
schuimige massa. Voeg de bloem en de vanillesuiker toe. Giet
hierbij de helft van de hete melk, roer en giet dit mengsel bij
de resterende melk. Blijf roeren op een laag vuur, tot de
pudding dik genoeg is.
aardbeientaart met pudding en tiramisuroom
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.