citroenmelisse
aardbeien
slagroom
poedersuiker
ingrediënten - info
tripple sec
sinaasappelsap
Mix de helft van de gemarineerde aardbeien met de marinade
erbij tot een gladde coulis en druk die door een zeef. Breng de
coulis aan de kook en reduceer met 1/3. Laat volledig afkoelen
in de koelkast.
Meng de inhoud van een flesje room naar smaak met een paar
eetlepels bloemsuiker. Klop de room op tot lobbig. Meng
driekwart ervan met de ingekookte en afgekoelde coulis.
Schep er ijscoupes halfvol mee. Klop de rest van de room
verder op tot stijf
Vul de coupes aan met de rest van de gemarineerde
aardbeien. Werk af met de rest van de opgeklopte room en
blaadjes citroenmelisse. Zet koel weg tot gebruik.
Je kan eventueel een bolletje vanille-ijs toevoegen aan dit
recept. Dan wordt het: aardbeien ‘Romanoff’ met vanille-ijs, op
de menukaart.
aardbeien Romanoff
Reken op een tiental aardbeien per coupe. Snijd de gewassen
en ontkroonde aardbeien in partjes. Marineer ze een uurtje in
een mix van 1/3 tripple sec met 2/3 sinaasappelsap.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.