citroen
witte asperges
schelvis
boter
gedroogde ham
lente-uitjes
nieuwe aardappeltjes
kruidenzout
ingrediënten - info
eieren
daslook
mosterd
witte balsamico
olijfolie
kappertjes
peper en zout
Daslooksaus. Kook twee eieren hard in ongeveer 10
minuten. Maak een flinke bussel daslookbladeren schoon en
verwijder de grove stelen. Hak de bladeren grof. Pel de eieren
en scheid het wit van het eigeel.
Plet de eierdooiers met een vork. Meng met een eetlepel
mosterd en evenveel witte balsamico azijn en doe de
bereiding in een grote mengbeker.
Voeg heel langzaam in een dunne stroom 10 cl olijfolie toe
terwijl je de staafmixer in de mengbeker houdt. We maken
geen mayonaise, dus geen paniek als er geen binding
optreedt.
Doe een eetlepel kappertjes, de eiwitten en het daslook in de
blender en mix kort. Meng met de saus. Breng op smaak met
zout, peper en een scheutje citroensap.
De asperges. Schil witte asperges grondig en stoom ze gaar
in een tiental minuutjes, afhankelijk van de dikte. Zet warm
weg.
De schelvis. Portioneer de stukken schelvis en bak ze 2
minuten aan elke kant in bruisende boter. Zet afgedekt en
warm weg. Leg 2 sneetjes gedroogde ham tussen twee
bladen bakpapier. Zet ze onder gewicht 1 minuutje in de
microgolfoven op vol vermogen. Laat uitdampen en verkruimel
de ham. Snipper een paar sprietjes lente-ui. Meng met zeste
van onbespoten citroen.
schelvis en asperges met daslooksaus
Aardappeltjes. Kook nieuwe aardappeltjes in de pel, laat
even afkoelen en snijd ze in partjes. Bak die af in hete boter.
Kruid met kruidenzout.
Op het bord. Begin met een paar asperges en leg daarop
aan het einde de vismoten en vooraan de saus. Bedek de
vismoten met verkruimelde ham en werk af met gesnipperde
lente-ui met zeste en optioneel een schijfje citroen.
Geen daslook te vinden in de winkel of in je moestuintje?
Vervang het dan door verse jonge spinazieblaadjes of
zelfs kervel.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.