worcestersaus
mosterd
citroen
sjalot
peper & zout
zacht paprikapoeder
ingrediënten - info
grijze garnalen
Griekse yoghurt
room
sherry
eieren
Kies voor een hoeveelheid ongepelde garnalen. Koop je
gepelde in een bakje, dan heb je sowieso een lading E-
nummers aan boord. En je weet niet hoe ze de schaal
verwijderd hebben, handgepeld of chemisch.
salade met grijze Noordzeegarnalen
De rest is vrij simpel: maak een saus van Griekse yoghurt,
room, een scheutje sherry, een beetje worchestershirsaus,
een lepeltje mosterd, een scheutje citroensap. Meng grondig
en breng op smaak met peper, zout en een mespuntje zacht
paprikapoeder. Voeg nu de gepelde garnalen toe, geraspt
hardgekookt ei en een half tot moes gemixed sjalotje.
In deze toegevoegde ingrediënten zit ook rommel, maar ja,
perfectie bestaat niet.
Ook al zitten vissen naar de grijze garnalen in een bakje met
opschrift “garnalensalade”? Bovendien wordt je depressief
van het lezen van het label met de lijst van E-nummers.
Zelf maken dus.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.