citroen
dille
bieslook
dragon
gedroogd zeewier
peper en zout
zalm
kabeljauw
magere room
(4 of 5%)
witte wijn
ingrediënten - info
pompoen
ui
pastinaak
gele en rode paprika’s
selder
wortelen
venkel
prei
peterselie
Maak eerst een pompoensoep van butternutpompoen,
pastinaak en ui. Kruid met peper en zout. Doe de ingrediënten
met een litertje water in een foodprocessor of soepmachine en
werk af. Het kan natuurlijk ook in een gewone soepketel.
Snijd de groenten in fijne brunoise: de beide paprika’s, een
selderstengel, een ui, een stukje venkel en een wortel. Snijd
een prei in ringen en doe die samen met de gesneden
groenten in een diepe pan.
Giet pompoensoep bij de groenten tot die volledig
ondergedompeld zijn. Voeg een scheutje room en een glas
witte wijn toe. Kruid met dille, dragon, bieslook, peper en zout
uit de molen.
gezond vispannetje
Wat is hier zo gezond aan? Er worden geen toegevoegde
vetten gebruikt, zoals boter of olie. Het pannetje bulkt uit
van de verse groenten. De vis wordt gewoon gepocheerd
en niet gebakken. Het gerechtje bevat bovendien weinig
koolhydraten. Maar het is vooral… erg lekker!
Laat op een zacht vuurtje, zonder deksel sudderen tot de
groenten gaar zijn. Schil en snijd een citroen in plakjes,
verwijder de pitten en verdeel de partjes over de pan. De saus
mag nu nog even verder inkoken.
Snijd de kabeljauw en de verse zalm in flinke moten. Draai het
vuur lager en laat de vismoten pocheren in de saus.
Schep de gepocheerde vis met een pollepel saus in
individuele vispannetjes. Werk af met gehakte peterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.