ingrediënten - info
spinazie
uien
boter
roggenvleugels
olijfoliespray
grijze garnalen
peterselie
citroen
garnalenfond
room
Noilly Prat
knoflookpoeder
uienpoeder
peper en zout
maïszetmeel
prei
Garnalensaus. Maak zelf een garnalenfond of gebruik een
aangekocht product. Maar véruit het beste smaakresultaat is,
als je de tijd neemt om zelf de fond te trekken. Breng de fond
aan de kook met half zoveel room. Voeg een scheutje Noilly
Prat (droge vermouth) toe. Kruid met knoflookpoeder,
uienpoeder, peper en zout. Laat de saus inkoken en bind ze
eventueel met wat maïszetmeel.
Prei met spinazie. Snijd de prei in dikke ringen en een ui in
halve maantjes. Stoof samen in een beetje boter tot ze gaar
zijn. Bak de bladspinazie in een andere pan in een beetje
boter. Giet af door een zeef en voeg de spinazie bij de prei.
Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
De roggenvleugels. Vet een vel bakpapier in ovenschaal in
met een spray van olijfolie. Bestrooi met gedroogde kruiden:
dille, bieslook, peterselie, peper en zout. Leg er de vleugels
naast elkaar op. Spray ook de bovenkant met olie en bedek
met dezelfde kruiden. Zet de schaal 10 minuten op hetelucht
in een voorverwarmde oven op 200°C, 10 minuten op 185°C
en 10 minuten onder de grill. Controleer tussentijds de garing.
roggenvleugel met garnalensaus
Roggenvleugels, maar niet op de klassieke manier met
botersaus en kappertjes. De saus is gemaakt zonder roux
en bevat weinig koolhydraten. Het bakken van de vis in
de oven gebeurt bovendien zonder veel vetstof. Gezond
en lekker, vooral als je de garnalenfond zelf maakt!
Andere bereidingen. Pel de garnalen zelf of gebruik reeds
gepelde uit de handel. Hak een handvol peterselie. Besproei
de peterselie met olijfoliespray en bak knapperig in een hete
pan. Snijd een lente-uitje in ringetjes.
Op het bord: een roggenvleugel met halfovergoten de
garnalensaus. Daarnaast een schep groenten. Werk af met de
gepelde garnaaltjes, krokante peterselie, lente-ui en eventueel
een schijfje citroen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.