schelvis met asperges en broccolini
verse dille lente-uitjes peterselie visbouillon currypoeder kurkuma lichte koffieroom witte balsamico kokosmelk peper en zout

schelvis met asperges en broccolini

ingrediënten - info schelvisfilets groene asperges broccolini bloemkool sjalotje knoflook wortelen prei selder
Bloemkoolroosjes. Verwijder de stam en snijd de bloemkool in roosjes. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in 20 minuten op 110°C in een keukenrobot of stoomoven. Gemengde groenten. Snijd een tweetal sjalotjes, een wortel, een preistengel, een spriet groene selder en een paar knoflookteentjes in een fijne brunoise. Meng deze groenten en stoom ze gaar zoals de bloemkool. Maak de saus. Breng een halve liter kruidige visbouillon aan de kook samen met een scheut witte wijn en een 20 cl kokosroom. Breng op smaak met een eetlepel currypoeder, evenveel kurkuma voor de kleur, peper en zout. Giet een half flesje lichte koffieroom en een flinke scheut witte balsamico bij de saus. Laat inkoken en beslis zelf of je deze saus koolhydraatarm wil houden of binden met maïszetmeel opgelost in water. De schelvis. Kuis en snijd een tweetal groene asperges in de helft. Snijd een stengel broccolini af op dezelfde hoogte als de gehalveerde asperges. Stoom beide groentjes 2 minuten in de microgolfoven. Rol de filets uit op het werkblad. Kruid met peper en zout. Leg er een bundeltje kort gestoomde groene groenten op en rol dicht. Spijker vast met twee tandenprikkers. Zet de rolletjes voorzichtig in de stomer en stoom ze gaar in 15 minuutjes.
Dit gerechtje ziet er misschien niet zo bijzonder uit, maar het is wél perfect inpasbaar in zowel een koolhydraatarm als een calorie-arm eetpatroon. Op voorwaarde dat je de saus niet bindt met zetmeel. Er worden ook géén toegevoegde vetten zoals olie of boter gebruikt. In dit voorbeeld ook geen vettige frieten of smeuïge puree als begeleiding. Hoeft niet echt, maar ‘t is er wel lekker bij natuurlijk… als een kilootje meer of minder geen probleem is. De bloemkool is hier de aardappelvervanger.
schelvis met asperges en broccolini 2
Op het bord: een spiegel saus met daarop een schelvisrolletje. Steek een spriet dille in elk rolletje. Verdeel de gestoomde groentenmix over het bord. Zet er een bloemkoolroosje naast de vis. Werk de borden af met een gesneden lente-uitje en plukjes peterselie.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

schelvis

met asperges

en broccolini

Bereiding
verse dille lente-uitjes peterselie visbouillon currypoeder kurkuma lichte koffieroom witte balsamico kokosmelk peper en zout
ingrediënten - info schelvisfilets groene asperges broccolini bloemkool sjalotje knoflook wortelen prei selder
Ingrediënten
Bloemkoolroosjes. Verwijder de stam en snijd de bloemkool in roosjes. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in 20 minuten op 110°C in een keukenrobot of stoomoven. Gemengde groenten. Snijd een tweetal sjalotjes, een wortel, een preistengel, een spriet groene selder en een paar knoflookteentjes in een fijne brunoise. Meng deze groenten en stoom ze gaar zoals de bloemkool. Maak de saus. Breng een halve liter kruidige visbouillon aan de kook samen met een scheut witte wijn en een 20 cl kokosroom. Breng op smaak met een eetlepel currypoeder, evenveel kurkuma voor de kleur, peper en zout. Giet een half flesje lichte koffieroom en een flinke scheut witte balsamico bij de saus. Laat inkoken en beslis zelf of je deze saus koolhydraatarm wil houden of binden met maïszetmeel opgelost in water. De schelvis. Kuis en snijd een tweetal groene asperges in de helft. Snijd een stengel broccolini af op dezelfde hoogte als de gehalveerde asperges. Stoom beide groentjes 2 minuten in de microgolfoven. Rol de filets uit op het werkblad. Kruid met peper en zout. Leg er een bundeltje kort gestoomde groene groenten op en rol dicht. Spijker vast met twee tandenprikkers. Zet de rolletjes voorzichtig in de stomer en stoom ze gaar in 15 minuutjes.
Dit gerechtje ziet er misschien niet zo bijzonder uit, maar het is wél perfect inpasbaar in zowel een koolhydraatarm als een calorie-arm eetpatroon. Op voorwaarde dat je de saus niet bindt met zetmeel. Er worden ook géén toegevoegde vetten zoals olie of boter gebruikt. In dit voorbeeld ook geen vettige frieten of smeuïge puree als begeleiding. Hoeft niet echt, maar ‘t is er wel lekker bij natuurlijk… als een kilootje meer of minder geen probleem is. De bloemkool is hier de aardappelvervanger.
Op het bord: een spiegel saus met daarop een schelvisrolletje. Steek een spriet dille in elk rolletje. Verdeel de gestoomde groentenmix over het bord. Zet er een bloemkoolroosje naast de vis. Werk de borden af met een gesneden lente-uitje en plukjes peterselie.
de              passie Creatief Koken kookvurige