witte balsamico
boter
knoflookpoeder
knoflookpasta
oregano
tijm
rozemarijn
peterselie
geitenkoteletjes van de grill met couscous
ingrediënten - info
geitenkoteletjes
volkoren couscous
tomatenpuree
kippenbouillon
peper en zout
gemengde salade
olijfolie
Maak een marinade van olijfolie, gedroogde oregano, tijm,
rozemarijn en knoflookpoeder. Laat de koteletjes een uurtje
marineren en keer ze een paar keer om. Wanneer je ze gaat
grillen, bewaar dan de marinade voor verder gebruik.
Maak ondertussen het couscousgraan klaar. Schep het graan
in een bowl van glas. Reken op ongeveer 100 g per persoon.
Giet er hete kippenbouillon overheen tot het graan
ondergedompeld is. Roer om met een vork en laat afgedekt
een tiental minuutjes wellen. Het vocht is nu volledig
opgezogen. Leg er paar klontjes boter bovenop en zet de bowl
afgedekt 5 minuten in een microgolfoven op vol vermogen.
Roer om en kruid met peper, zout een paar eetlepels
tomatenpasta en een eetlepel knoflookpasta. Roer om en zet
afgedekt weg.
Je kan nu kiezen om de couscous koud of warm te serveren.
Kies je voor de koude bereiding, zet de bowl dan in de
koelkast tot gebruik. Voor de warme bereiding breng je de
couscous voor het opdienen terug op serveertemperatuur in de
oven of microgolfoven.
Zet een gemengde salade klaar van sla en tomaatjes,
opgewerkt met olie en witte balsamicoazijn. Leg de koteletjes
op de barbecue en grill ze aan beide kanten tot ze goudbruin
en binnenin toch mooi rosé zijn.
Op het bord: een schep couscous, gemengde sla en een
tweetal koteletjes. Overgiet deze met de rest van de marinade.
Die kan koud zijn of lichtjes opgewarmd, naar eigen inzicht.
Werk af met plukjes platte peterselie.