Oost-Indische kers
bieslook
peterselie
waterkers
lente-uitjes
peper en zout
toastbrood
aspergesalade met gerookte zalm
ingrediënten - info
asperges
gerookte zalm
eieren
mayonaise
ketchup
brandy
Verwijder de harde uiteinden van de asperges en schil ze
grondig. Stoom ze gaar in 5 minuten in een microgolfoven op
vol vermogen. Giet de asperges af, laat ze wat afkoelen en zet
ze in de koelkast tot ze volledig koud zijn. Hak ze dan in fijne
stukjes. Snijd een paar sneden gerookte zalm in reepjes.
Knip naar aanvoelen een busseltje bieslook. Knip een handvol
blaadjes van de Oost-Indische kers van de steeltjes tot tegen
het blad. Pluk een handvol peterselie met zo min mogelijk
stengel. Snijd een gekuist lente-uitje in fijne ringetjes. Was
deze groene delicatessen grondig. Hak de rest fijn. Meng alle
groen tot een homogeen mengsel.
Maak een cocktailsaus met mayonaise, ketchup en een
scheutje Spaanse brandy. Kook een eitje hard. Laat afkoelen,
haal de pel eraf en maak er een mimosa van in de blender.
Meng nu de asperges, groene kruiden, zalmsnippers,
eiermimosa en de cocktailsaus tot een superlekkere salade.
Serveer met toast.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.