open lasagne
met verse zalm
Maak pesto: rooster een handvol
pijnboompitjes in een droge pan en doe ze in
een vijzel, samen met een paar geplette
knoflookteentjes, blaadjes verse basilicum en
een paar eetlepels geraspte Parmezaan. Giet
er wat olijfolie bij en stamp fijn.
Marineer de zalmmoten een uurtje in een
marinade van witte balsamico, citroensap en
olijfolie. Bewaar nadien de marinade.
Verwarm de oven op 185°C. Haal de
zalmmoten uit de marinade en leg ze in een
ovenschotel, ingevet met olijfoliespray. Kruid
met peper en zout. Zet de ovenschotel 15 tot
20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte
van de moten. Zet de laatste twee minuten de
ovengrill op. Controleer de garing en corrigeer
indien nodig.
citroen
lasagnevellen
kerstomaatjes
lente-uien
rode basilicum
bloedzuring
dille
peterselie
peper en zout
ingrediënten - info
pijnboompitjes
knoflook
basilicum
Parmezaan
olijfolie
verse zalm
witte balsamico
Kook de lasagnevellen. Bestuif een handvol
kerstomaatjes met olijfoliespray. Laat ze poffen
in een hete grillpan. Snijd een paar lente-uitjes
in de lengte doormidden, bestuif met olijfolie en
bak tot ze een grillpatroon krijgen in een droge
grillpan. Klop de marinade op tot een
vinaigrette met een staafmixer.
Warm de pesto en de vinaigrette even op,
bijvoorbeeld in de oven die nog warm zal
hebben na het bakken van de vis.
Op het bord: verwarm de borden vooraf. Leg
op elke bord een slordig geplooid vel gekookte
lasagne met daarop wat pesto. Daarop een
stuk zalm, een weer een lepeltje pesto en een
paar lente-uitjes. Herhaal dit met een nieuwe
laag bovenop. Sluit af met een vel lasagne,
pesto en daarop geraspte Parmezaan.
Werk af met de gepofte trostomaatjes, rode
basilicum, bloedzuring, daslook, dille,
peterselie, ontvelde tomatenblokjes,
gesnipperd groen van lente-ui en rondom
toefjes vinaigrette.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.