open lasagne met verse zalm
citroen lasagnevellen kerstomaatjes lente-uien rode basilicum bloedzuring dille peterselie peper en zout
ingrediënten - info pijnboompitjes knoflook basilicum Parmezaan olijfolie verse zalm witte balsamico

open lasagne met verse zalm

Maak pesto: rooster een handvol pijnboompitjes in een droge pan en doe ze in een vijzel, samen met een paar geplette knoflookteentjes, blaadjes verse basilicum en een paar eetlepels geraspte Parmezaan. Giet er wat olijfolie bij en stamp fijn. Marineer de zalmmoten een uurtje in een marinade van witte balsamico, citroensap en olijfolie. Bewaar nadien de marinade. Verwarm de oven op 185°C. Haal de zalmmoten uit de marinade en leg ze in een ovenschotel, ingevet met olijfoliespray. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de moten. Zet de laatste twee minuten de ovengrill op. Controleer de garing en corrigeer indien nodig.
Kook de lasagnevellen. Bestuif een handvol kerstomaatjes met olijfoliespray. Laat ze poffen in een hete grillpan. Snijd een paar lente-uitjes in de lengte doormidden, bestuif met olijfolie en bak tot ze een grillpatroon krijgen in een droge grillpan. Klop de marinade op tot een vinaigrette met een staafmixer. Warm de pesto en de vinaigrette even op, bijvoorbeeld in de oven die nog warm zal hebben na het bakken van de vis. Op het bord: verwarm de borden vooraf. Leg op elke bord een slordig geplooid vel gekookte lasagne met daarop wat pesto. Daarop een stuk zalm, een weer een lepeltje pesto en een paar lente-uitjes. Herhaal dit met een nieuwe laag bovenop. Sluit af met een vel lasagne, pesto en daarop geraspte Parmezaan. Werk af met de gepofte trostomaatjes, rode basilicum, bloedzuring, daslook, dille, peterselie, ontvelde tomatenblokjes, gesnipperd groen van lente-ui en rondom toefjes vinaigrette.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

open lasagne

met verse zalm

Maak pesto: rooster een handvol pijnboompitjes in een droge pan en doe ze in een vijzel, samen met een paar geplette knoflookteentjes, blaadjes verse basilicum en een paar eetlepels geraspte Parmezaan. Giet er wat olijfolie bij en stamp fijn. Marineer de zalmmoten een uurtje in een marinade van witte balsamico, citroensap en olijfolie. Bewaar nadien de marinade. Verwarm de oven op 185°C. Haal de zalmmoten uit de marinade en leg ze in een ovenschotel, ingevet met olijfoliespray. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de moten. Zet de laatste twee minuten de ovengrill op. Controleer de garing en corrigeer indien nodig.
Bereiding
citroen lasagnevellen kerstomaatjes lente-uien rode basilicum bloedzuring dille peterselie peper en zout
ingrediënten - info pijnboompitjes knoflook basilicum Parmezaan olijfolie verse zalm witte balsamico
Kook de lasagnevellen. Bestuif een handvol kerstomaatjes met olijfoliespray. Laat ze poffen in een hete grillpan. Snijd een paar lente-uitjes in de lengte doormidden, bestuif met olijfolie en bak tot ze een grillpatroon krijgen in een droge grillpan. Klop de marinade op tot een vinaigrette met een staafmixer. Warm de pesto en de vinaigrette even op, bijvoorbeeld in de oven die nog warm zal hebben na het bakken van de vis. Op het bord: verwarm de borden vooraf. Leg op elke bord een slordig geplooid vel gekookte lasagne met daarop wat pesto. Daarop een stuk zalm, een weer een lepeltje pesto en een paar lente-uitjes. Herhaal dit met een nieuwe laag bovenop. Sluit af met een vel lasagne, pesto en daarop geraspte Parmezaan. Werk af met de gepofte trostomaatjes, rode basilicum, bloedzuring, daslook, dille, peterselie, ontvelde tomatenblokjes, gesnipperd groen van lente-ui en rondom toefjes vinaigrette.
Ingrediënten