grijze garnaaltjes
hollandaise
aardappelen
boter
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
room
ingrediënten - info
witte asperges
eieren
gerookte zalm
uien
bieslook
daslook
asperges met daslook
Schil de asperges grondig om de harde vezels te verwijderen.
Stoom ze gaar in 10 tot 15 minuten, naargelang de
hoeveelheid en de dikte van de asperges. Zet ze warm weg
tot op het moment van de bordvulling.
Kook een paar eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper
een paar stengels bieslook. Snipper een uitje of een sjalotje
fijn.
Maak een aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar. Plet ze
en voeg room, boter en een eigeel toe. Zet de staafmixer in de
kookpot en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper
en zout.
Snipper de blaadjes daslook. Bewaar er een paar en frituur
die in een lepeltje olijfolie in een pannetje. Laat ze uitlekken op
keukenpapier.
Pocheer een eitje per persoon. Maak een hollandaise sausje.
Daslook of wilde look is slecht een korte periode
beschikbaar. De meimaand is ideaal om er iets mee te
doen. Hier twee toepassingen: gewoon vers gesneden,
waardoor de volle smaak goed tot z’n recht komt.
Daarnaast gefrituurd, hetgeen meer een decoratief nut
heeft.
Op het bord. Verwarm de borden voor gebruik. Leg er een 5
tot 6 asperges per bord op. Dresseer de andere ingrediënten
naar eigen inzicht en inspiratie: de hollandaise, gerookte zalm,
gehakte eitjes, gepocheerde eitjes, gesnipperde uitjes,
aardappelpuree, grijze garnaaltjes, gesnipperd bieslook,
gesnipperde en gefrituurde daslook.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.