droge vermouth
Ardense forelfilets
vloeiende bloem
peper en zout
boter
kappertjes
citroen
forelfilets à la meunière
ingrediënten - info
aardappelen
sjalot
champignons
gerookt spek
witte wijn
Maak een mix van vloeiende bloem, peper en zout. Wentel de
forelfilets erin, klop het overtollige meel eraf. Bak ze 4 minuten
aan elke kant in bruisende boter.
Op het bord: een tweetal forelfilets overgoten met de
botersaus. Daarnaast de gebakken aardappeltjes met sjalotjes
en de champignons met spekjes.
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in een bijna droge
pan. Bak gesneden bruine champignons. Meng beide
bereidingen. Bak gesnipperde sjalotjes. Bak gekookte
aardappelblokjes. Meng beiden.
Maak een botersausje van gesmolten boter met een glas witte
wijn en een scheut droge vermouth. Meng met een paar
eetlepels vloeiende bloem en roer goed om tot een lichte saus.
Werk af met een paar eetlepels uitgelekte kappertjes. Breng op
smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. Roer er
voor het opdienen nog een klont koude boter doorheen, zodat
het sausje mooi blinkt.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.