Oost-Indische kers
verse zalm
boter
grijze garnalen
eieren
nootmuskaat
peper en zout
smeus van bloemkool met een trio van tuinkruiden
ingrediënten - info
bloemkool
gele uien
knoflook
karnemelk
bloedzurkel
daslook
Eigenlijk is het gerechtje nu af. Bak nog een stukje verse zalm
per persoon en pocheer evenveel eitjes. Dresseer de borden
met deze ingrediënten en een handvol gepelde grijze
garnaaltjes. Werk af met een paar mooie exemplaren van de
drie tuinkruiden.
De smeus van bloemkool. Haal het groen van de bloemkool
en verwijder het hart. Verdeel de rest in stukken en leg ze in
een stoommandje. Snijd een tweetal gele uien in grote stukken.
Pel een halve bol knoflookteentjes. Leg uien en knoflook bij de
bloemkool in het mandje. Stoom samen 30 minuutjes op 110°C.
Pureer de gestoomde groenten en voeg er scheutjesgewijs
karnemelk aan toe, tot je de gewenste smaak en dikte van de
puree bereikt hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper
en zout. Was het trio van bloedzurkel, Oost-Indische
kersblaadjes en daslook. Snipper deze kruiden over de
‘taatjespap’ en meng ze er goed doorheen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.