vispannetje met mooie meid in preigroensaus
dille peper en zout witte balsamico-azijn pancetta olijfoliespray waterkers gedroogde gebakken uitjes

vispannetje met mooie meid in preigroensaus

ingrediënten - info heek prei lente-uitjes groene selder venkel groentebouillon witte wijn
De benaming klinkt bijna grensoverschrijdend, maar ‘mooie meid’ is een andere benaming voor heek ofwel merluche in ’t Frans. Een visje dat mij verrast heeft, want het bevat bijna geen graten, behalve één centrale ruggengraat, te vergelijken met deze van staartvis. Ideaal dus om je visgraatgevoelige tafelgenoten te plezieren.
Preigroensaus. Was het preigroen grondig en snijd de uiteinden eraf. Snijd een paar lente-uitjes in ringetjes. Schil de draadjes weg van een paar stengels groene selder. Snijd de stengels in stukjes. Voeg wat afgesneden venkelgroen toe. Stoom deze groenten samen in een paar minuutjes in de microgolfoven of stoomoven. Kruid met dille, peper en zout. Voeg een glas groentebouillon en een handvol waterkers toe. Zet de staafmixer in de pot en pureer. Voeg een half glas witte wijn toe en een paar scheutjes witte balsamico-azijn. Laat inkoken tot sausdikte of bind met wat zetmeel opgelost in water. Andere voorbereidingen. Leg een paar fijne sneetjes pancetta tussen twee bladen bakpapier. Leg het pakje tussen twee borden. Zet dit 2 minuten in een microgolfoven op vol vermogen. Laat afkoelen en verkruimel het spek. Halveer de stukken preiwit en snijd ze in staafjes van ongeveer 5 centimeter lang. Leg de stukken in een schaaltje en stoom ze afgedekt halfgaar in een tweetal minuutjes in een microgolfoven op vol vermogen. Laat uitlekken en bak ze daarna af in een pan, ingeolied met een beetje olijfoliespray. Enkel op de snijkant, zodat deze mooi goudbruin kleurt. De heek. Verdeel de mooie meid (heek) in schijven van ongeveer 3 centimeter dik. Kruid met peper en zout. Leg de vismoten in een ingeoliede pan. Bak 3 minuten aan elke kant.
Op het bord: schep een spiegel preigroensaus in een vispannetje. Leg er een vismoot in. Leg daarop een mengeling van gedroogde gebakken uitjes en crumble van pancetta. Werk af met een paar staafjes preiwit en plukjes waterkers.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

vispannetje

met mooie meid

in preigroensaus

Bereiding
dille peper en zout witte balsamico-azijn pancetta olijfoliespray waterkers gedroogde gebakken uitjes
ingrediënten - info heek prei lente-uitjes groene selder venkel groentebouillon witte wijn
Ingrediënten
De benaming klinkt bijna grensoverschrijdend, maar ‘mooie meid’ is een andere benaming voor heek ofwel merluche in ’t Frans. Een visje dat mij verrast heeft, want het bevat bijna geen graten, behalve één centrale ruggengraat, te vergelijken met deze van staartvis. Ideaal dus om je visgraatgevoelige tafelgenoten te plezieren.
Preigroensaus. Was het preigroen grondig en snijd de uiteinden eraf. Snijd een paar lente- uitjes in ringetjes. Schil de draadjes weg van een paar stengels groene selder. Snijd de stengels in stukjes. Voeg wat afgesneden venkelgroen toe. Stoom deze groenten samen in een paar minuutjes in de microgolfoven of stoomoven. Kruid met dille, peper en zout. Voeg een glas groentebouillon en een handvol waterkers toe. Zet de staafmixer in de pot en pureer. Voeg een half glas witte wijn toe en een paar scheutjes witte balsamico-azijn. Laat inkoken tot sausdikte of bind met wat zetmeel opgelost in water. Andere voorbereidingen. Leg een paar fijne sneetjes pancetta tussen twee bladen bakpapier. Leg het pakje tussen twee borden. Zet dit 2 minuten in een microgolfoven op vol vermogen. Laat afkoelen en verkruimel het spek. Halveer de stukken preiwit en snijd ze in staafjes van ongeveer 5 centimeter lang. Leg de stukken in een schaaltje en stoom ze afgedekt halfgaar in een tweetal minuutjes in een microgolfoven op vol vermogen. Laat uitlekken en bak ze daarna af in een pan, ingeolied met een beetje olijfoliespray. Enkel op de snijkant, zodat deze mooi goudbruin kleurt. De heek. Verdeel de mooie meid (heek) in schijven van ongeveer 3 centimeter dik. Kruid met peper en zout. Leg de vismoten in een ingeoliede pan. Bak 3 minuten aan elke kant.
Op het bord: schep een spiegel preigroensaus in een vispannetje. Leg er een vismoot in. Leg daarop een mengeling van gedroogde gebakken uitjes en crumble van pancetta. Werk af met een paar staafjes preiwit en plukjes waterkers.
de              passie Creatief Koken kookvurige