pasta met zalm en spinazieroomsaus
kookroom
boter
visbouillon
witte wijn
peper en zout
gedroogde dille
bieslook
bloedzurkel
vloeiende bloem
ingrediënten - info
pasta
verse zalm
spinazie
lente-uitjes
prei
selder
wortelen
uien
Voorbereiding. Snijd een preistaaf, twee wortelen, een ui,
een selderstengel en een drietal lente-uitjes in een fijne
brunoise. Doe er een paar geplette knoflookteentjes bij en
stoof al deze groenten tot bijna gaar in een flinke klont boter.
Bestuif de groenten met een paar eetlepels vloeiende bloem
en laat even meebakken. Giet er een flesje kookroom en een
glas witte wijn bij en roer goed om tot een dikke saus. Kruid
met een verbrokkeld kubusje visbouillon, peper en zout.
Was een pak bij voorkeur jonge spinazieblaadjes en laat ze
slinken in de groenteroomsaus. Bak de stukken verse zalm in
wat boter en kruid ze met gedroogde dille, peper en zout.
Dit is een eenvoudig en snel klaar recept, zonder veel
culinaire hoogstandjes. Maar dat laatste hoeft niet altijd
om een bord te vullen met een smakelijk gerecht. Het
belangrijkste is: kies voor verse producten. Bovendien,
pasta en zalm passen perfect bij elkaar, zoals ook in dit
gerecht: Pasta met verse zalm
Kook een pak pasta naar keuze volgens de instructies op de
verpakking of maak zelf je pasta met een pastamachine.
Nu kan je kiezen. Opwel zet je de drie componenten van dit
gerecht afzonderlijk op tafel, ofwel meng je de pasta met de
spinazieroomsaus en met in grote stukken verbrokkelde zalm.
Werk de borden af met blaadjes bloedzurkel en gesnipperd
bieslook. Je kan er een schijfje citroen bij serveren en
geraspte parmezaan voor de liefhebbers.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Verwante recepten