Voorbereiding. Snijd de aubergine en de
courgette op grote dobbelstenen. Snijd de uien
in halvemaantjes. Schraap een paar wortelen en
snijd ze op dikke ringen. Plet een halve bol
gepelde knoflookteentjes. Schil de
snoeppaprika’s met een dunschiller maar laat ze
heel.
Snijd een busseltje lente-uitjes op ringen. Zet
een handvol grofgehakte peterselie klaar. Haal
de trostomaatjes van de tros, maar laat ze heel.
Snijd een tweetal geschilde citroenen in
schijven.
Snijd de stukken zeewolf, staartvis zonder been
en roodbaarsfilet in grote moten van 3 à 4
centimeter breed. Dek af en zet de schotel in de
koelkast voor verder gebruik.
Maak vooraf een goede échte garnalenbisque.
Bisque uit blik moet je absoluut vermijden. Lees
maar eens goed op het label van zo een blik wat
ze er allemaal durven in te draaien en te
verkopen als ‘bisque’.
Bereiding. Zorg ervoor dat de barbecue
waterpas staat. Zet een vispan van het type
waar je paella in maakt, op een gematigd heet
vuur. Giet er een klein glas olijfolie in. Schep er
de uien, wortelen en paprikaatjes in en roerbak.
Voeg er de aubergine- en courgetteblokjes en
het geplet knoflook aan toe. Kruid met verse
salie, takjes rozemarijn en tijm en een blaadje
laurier.
Giet er ongeveer 50 cl groentebouillon bij en
laat de groenten verder gaar worden. Als je in
een dik wortelschijfje prikt en het is gaar, dan
kan je verder afwerken. Giet voldoende
voorverwarmde garnalenbisque in de paellapan
tot die halfvol staat.
Voeg verder toe: twee potjes saffraanpoeder,
een tweetal eetlepels kurkuma voor het
kleureffect, een lepeltje zacht
citroen
peterselie
verse salie
takjes rozemarijn en
tijm
laurierblad
saffraan
kurkuma
zacht paprikapoeder
peper en zout
groentebouillon
orzo
witte balsamico-azijn
olijfolie
mediterrane vispan
op de barbecue
paprikapoeder, een handvol trostomaatjes, een
handvol gehakte peterselie, de lente-uitjes en
een flinke scheut witte balsamico-azijn. Breng
op smaak met peper en zout.
Roer alles goed om en laat sudderen tot de
bereiding op temperatuur is. Voeg nu de
vismoten toe en laat ze gaar worden. Dat gaat
vrij snel in een paar minuutjes tijd. Dan is het
tijd om meteen op te dienen. Laat je de pan te
lang op het vuur staan, zal de vis overgaar
worden en ‘oplossen’ in de saus.
Afwerking. Werk de pan af met verse
peterselieplukjes en schijfjes citroen. Je kan er
desgewenst nog wat gepelde grijze garnaaltjes
over uitstrooien.
Dien op met Griekse orzo die je klaarmaakt
volgens de instructies op de verpakking.
Stokbrood is een goed alternatief.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Bijbehorende recepten