citroen
peterselie
verse salie
takjes rozemarijn en
tijm
laurierblad
saffraan
kurkuma
zacht paprikapoeder
peper en zout
groentebouillon
orzo
witte balsamico-azijn
olijfolie
mediterrane vispan op de barbecue
Voorbereiding. Snijd de aubergine en de courgette op grote
dobbelstenen. Snijd de uien in halvemaantjes. Schraap een
paar wortelen en snijd ze op dikke ringen. Plet een halve bol
gepelde knoflookteentjes. Schil de snoeppaprika’s met een
dunschiller maar laat ze heel.
Snijd een busseltje lente-uitjes op ringen. Zet een handvol
grofgehakte peterselie klaar. Haal de trostomaatjes van de
tros, maar laat ze heel. Snijd een tweetal geschilde citroenen
in schijven.
Snijd de stukken zeewolf, staartvis zonder been en
roodbaarsfilet in grote moten van 3 à 4 centimeter breed. Dek
af en zet de schotel in de koelkast voor verder gebruik.
Maak vooraf een goede échte garnalenbisque. Bisque uit blik
moet je absoluut vermijden. Lees maar eens goed op het label
van zo een blik wat ze er allemaal durven in te draaien en te
verkopen als ‘bisque’.
Bereiding. Zorg ervoor dat de barbecue waterpas staat. Zet
een vispan van het type waar je paella in maakt, op een
gematigd heet vuur. Giet er een klein glas olijfolie in. Schep er
de uien, wortelen en paprikaatjes in en roerbak. Voeg er de
aubergine- en courgetteblokjes en het geplet knoflook aan toe.
Kruid met verse salie, takjes rozemarijn en tijm en een blaadje
laurier.
Giet er ongeveer 50 cl groentebouillon bij en laat de groenten
verder gaar worden. Als je in een dik wortelschijfje prikt en het
is gaar, dan kan je verder afwerken. Giet voldoende
voorverwarmde garnalenbisque in de paellapan tot die halfvol
staat.
Voeg verder toe: twee potjes saffraanpoeder, een tweetal
eetlepels kurkuma voor het kleureffect, een lepeltje zacht
ingrediënten - info
lotte (staartvis)
zeewolf
roodbaarsfilet
garnalenbisque
aubergine
courgette
uien
wortelen
knoflook
trostomaten
lente-uitjes
snoeppaprika’s
paprikapoeder, een handvol trostomaatjes, een handvol
gehakte peterselie, de lente-uitjes en een flinke scheut witte
balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout.
Roer alles goed om en laat sudderen tot de bereiding op
temperatuur is. Voeg nu de vismoten toe en laat ze gaar
worden. Dat gaat vrij snel in een paar minuutjes tijd. Dan is
het tijd om meteen op te dienen. Laat je de pan te lang op het
vuur staan, zal de vis overgaar worden en ‘oplossen’ in de
saus.
Afwerking. Werk de pan af met verse peterselieplukjes en
schijfjes citroen. Je kan er desgewenst nog wat gepelde grijze
garnaaltjes over uitstrooien.
Dien op met Griekse orzo die je klaarmaakt volgens de
instructies op de verpakking. Stokbrood is een goed
alternatief.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Bijbehorende recepten