prei
lente-uitjes
visbouillon
culinaire room
witte wijn
zetmeel
citroen
tomaten
lamsoor
koriander
boter
olijfolie
schelvishaasje op sinaasappelpuree met preigroensaus
Sinaasaardappelpuree. Kook een kilootje bloemige
aardappelen. Snijd een venkelknol in reepjes en stoom ze
samen gaar in een twintigtal minuutjes op 110°C. Pers drie
sinaasappelen uit. Snijd een grote ui in schijfjes en stoof ze
glazig in wat boter. Meng al deze ingrediënten, kruid met
peper, zout, nootmuskaat en voeg een flesje culinaire room
toe. Zet de staafmixer in de pot. Mix tot een homogene puree.
Preisaus. Snijd het groen van een vijftal preistaven en een
bussel dikke lente-uien. Was grondig en snijd het groen in
reepjes. Stoom het 20 minuten op 120°C. Mix het daarna in de
blender en voeg een pollepel van het overgebleven
stoomvocht toe. Het resultaat is een donkergroen papje.
Breng een half litertje visbouillon aan de kook samen met een
flesje culinaire room en een glas witte wijn. Laat met een
kwartje inkoken. Voeg dan het groentepapje toe. Kruid bij met
peper en zout. Laat nog een paar minuutjes doorkoken. Bind
de saus indien gewenst met wat zetmeel opgelost in een
glaasje witte wijn.
Schelvishaasje. Portioneer het schelvishaasje in grote
stukken. Kruid bovenop met gedroogde dille, steranijspoeder,
peper en zout. Leg ze in een stoommandje en stoom ze gaar
10 minuten op 110°C.
ingrediënten - info
schelvishaasje
gedroogde dille
steranijspoeder
bloemige
aardappelen
venkelknol
sinaasappelen
volle room
uien
peper en zout
nootmuskaat
Andere bereidingen. Haal de pel van een tweetal
vleestomaten, maak ze leeg en snijd het vruchtvlees in
blokjes. Haal de steeltjes van een portie lamsoor. Was het
grondig en dep het droog met keukenpapier. Laat het kort
slinken in een lepeltje olijfolie in een hete pan.
Op het bord. Leg een bodempje sinaasappelpuree op de
borden en daarop een vismoot. Giet er de preisaus over of
naast. Leg een hoopje lamsoor naast de vis en kruid met wat
grof zeezout. Werk de borden af met bieslook,
tomatenblokjes, een schijfje citroen en plukjes koriander of
bladpeterselie.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.