vloeiende bloem
parmezaan
gruyère
mosterd
paneermeel
nootmuskaat
peper en zout
aspergegratin met ham en spinazie
Stoom de asperges 3 tot 5 minuutjes, afhankelijk van hun
omvang. Ze hoeven niet gaar te zijn. Laat ze even afkoelen en
wikkel ze dan per drie stuks in een tweetal sneetjes gekookte
ham.
Schep in een ovenschotel een laag spinazie met ui. Leg
daarop de rolletjes van asperge met ham. Giet er de kaassaus
over en verdeel die gelijkmatig. Eindig met een laagje geraspte
gruyère, verrijkt met wat geraspte parmezaan en bedek het
oppervlak met een dun laagje paneermeel.
Schuif de schotel 25 minuutjes in een oven voorverwarmd op
185°C. zet de laatste vijf minuutjes de ovengrill op om een
mooi gekleurd resultaat te hebben.
Dien op met gekookte aardappeltjes.
Voorbereiding. Snijd het onderste uiteinde van de asperges
af op een centimetertje of twee. Schil ze en niet te zuinig, want
alle harde vezels moeten weg of het eindresultaat valt niet te
vreten.
Was de bladspinazie, snijd de stengels en de harde nerven
eraf. Spoel tot alle zand weggespoeld is. Hak een zoete ui fijn.
Maak een groentebouillon of gebruik een bouillonblokje
opgelost in heet water.
Bereiding. Maak een roux met vloeiende bloem en leng aan
met kookroom en groentebouillon. Kruid met nootmuskaat,
peper en zout. Voeg een goeie 100 g geraspte parmezaan en
een eetlepel mosterd toe. Meng goed.
Fruit de gesneden ui in wat boter tot glazig. Smelt een flinke
klont boter in een wok en laat er de spinazie in slinken. Doe er
de gefruite ui bij en meng.
ingrediënten - info
asperges
verse bladspinazie
zoete ui
boter
kookroom
groentebouillon
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.