kabeljauw met daslook en groene asperges
Asperges. Verwijder het houterige stuk onderaan de
asperges. Ze schillen hoeft niet. Spoelen wel uiteraard. Stoom
ze gaar in 5 tot 7 minuten, afhankelijk van hun dikte.
Controleer in die tijd een paar keer om te zien of ze al zacht
genoeg zijn.
Kabeljauw. Dep de vismoten droog met keukenpapier. Paneer
de moten. Haal ze door de vloeiende bloem, daarna door het
losgeklopte ei en tenslotte door een schaaltje met paneermeel.
ingrediënten - info
kabeljauw
groene asperges
daslook
bloedzuring
vloeiende bloem
Doe een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een
braadpan. Verwarm op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 3
à 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Draai de
moten één keer om en dat zeer voorzichtig om het
uiteenvallen te vermijden.
Daslook en bloedzuring. Droog de blaadjes met
keukenpapier. Frituur ze een paar seconden in een pannetje
met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk af
met grof zeezout.
Op het bord. Giet een spiegel hollandaisesaus op het bord.
Spreid daarop een zestal asperges en een vismoot. Werk af
naar eigen inzicht en inspiratie met een schijfje citroen,
gefrituurde daslookblaadjes en bloedzuring.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.