kippenbouillon
Licor 43
manzanella
lente-ui
peterselie
olijfolie
boter
tijm
rozemarijn
peper en zout
tongschar in sinaasappelsaus
De saus. Snijd een viertal gepelde knoflookteentjes in
flinterdunne schijfjes. Snijd een wortel en een zoete ui in een
fijne brunoise. Hak een paar eetlepels vers geritste rozemarijn
en tijm. Snijd het groen van een tweetal lente-uitjes in
ringetjes.
Stoof al deze groenten en kruiden in een paar eetlepels
olijfolie. Voeg een halve liter kippenbouillon toe, roer om en
laat een tiental minuutjes sudderen. Druk deze bereiding door
een fijne zeef.
Voeg verder toe: het sap van 4 sinaasappelen, een paar
scheuten vloeibare honing, een half glas Spaanse manzanella
ingrediënten - info
tongschar
ui
wortel
knoflook
sinaasappelen
mosterd
honing
maïzena
sherry, een half glas Licor 43, een tweetal eetlepels mosterd
en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Bindt de saus met wat maïzena opgelost in water. Laat nog
even doorkoken en zet de saus weg tot verder gebruik.
Haal de zeste van een bio-sinaasappel. Schraap er indien
nodig het witte vlies af. Blancheer de zeste kort in wat kokend
water. Laat even afkoelen en hak de schil in fijne reepjes.
Meng met de saus.
De tongscharretjes. Droog de gekuiste visjes met
keukenpapier. Bestuif ze met maïzena. Kruid met peper en
zout. Bak ze 4 minuutjes aan elke kant in een hete pan met
boter en olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Op het bord. Leg een gebakken tongscharretje in het midden
van het bord. Overgiet royaal met sinaasappelsaus. Garneer
met in ringetjes gesneden lente-ui, een schijfge gepelde
sinaasappel en gehakte plukjes peterselie.
Dien op met gekookte aardappeltjes of een andere
aardappelbereiding naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Verwante recepten