puntpaprika’s
rode curry-pasta
kokosmelk
verse koriander
olijfolie
basmati rijst
peper en zout
viscurry met merluza
Voorbereiding. Snijd een ui in halvemaantjes. Druk een paar
knoflookteentjes door de lookpers. Rasp naar smaak één tot
twee centimeter geschilde verse gember. Schil en snijd een
paar puntpaprika’s in reepjes. Snijd een gekuiste wortel in
schijfjes.
Kies voor de mooie haasjes van de witvis en snijd die in
stukken van een tweetal centimeter. Kook de rijst volgens de
instructies op de verpakking en zet warm weg.
Bereiding. Verhit een paar eetlepels olijfolie (of wokolie) in
een wokpan. Fruit daarin al roerbakkend de groenten. Voeg de
kokosmelk toe en naar smaak een paar eetlepels currypasta.
ingrediënten - info
heek (merluza)
ui
knoflook
verse gember
wortel
Merluza of ‘heek’ is een witvis, familie van de kabeljauw,
die zich perfect leent voor visstoofpotjes, vispannetjes of
een bereiding op de barbecue en plancha. Hier een
receptje van mijn schoonzus Katty. Een viscurry die op
mijn to-do lijstje staat om een keertje zelf te maken.
Roer om tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en
zout.
Verminder het vuur onder de pan. Voeg de vismoten toe. Roer
om en laat een paar minuutjes sudderen tot de vis gaar is.
Op het bord. Je kan zoals op foto de viscurry op een bodem
gekookte rijst presenteren ofwel serveer je die in individuele
rijstbowls en schep je de viscurry in diepe bordjes. Werk af
met verse koriander.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.