Stoof in een pot de grof gesneden uien op een matig vuur.
Wentel de karbonade door de bloem en klop af. Schroei de
stukken vlees dicht tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid
met peper en zout.
Doe de stukken vlees in de stoofpot met de ui. Voeg
kruidnagel, laurier, tijm, rozijntjes, tomatenconcentraat en de
Luikse perensiroop toe. Besmeer een boterham zonder korst
royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot.
stoofvlees met bruin bier
ingrediënten - info
uien
Trappist
stoofvlees
kalfsfond
boter
peper & zout
balsamico
Zet het vlees onder met Trappist en kalfsfond. Laat het
anderhalf tot twee uur sudderen op een zacht vuur. Het deksel
hoeft niet op de pot. Zodra de stoofvleessaus de gewenste
dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. Werk af met
een klein scheutje balsamico indien gewenst en roer alles
goed om voor het opdienen.
Hierbij passen uiteraard frietjes en een flinke kwak
mayonaise.
kruidnagel
laurier
tijm
bloem
rozijntjes
Luikse siroop
brood
mosterd
tomatenconcentraat