zachte wafels
ingrediënten - info
250 g zachte boter
500 g bloem
200 g suiker
Meng de eieren, suikers en zachte, maar niet gesmolten boter
met de roergarde (plat stuk) in de keukenrobot.
Zeef de bloem, meng met het bakpoeder en voeg lepelsgewijs
toe. Voeg daarna de melk toe met kleine scheuten en blijf
mengen tot een glad deeg ontstaat.
Laat het beslag 15 min rusten. Verwarm ondertussen het
wafelijzer. Vet de platen in met olijfoliespray.
Schep het beslag in de wafelvormen, strijk het gelijkmatig uit
en sluit het deksel. Na 3 tot 4 bakken, heb je de goudgele
zachte wafels van je dromen…
2 pakjes vanillesuiker
5 eieren
5 g bakpoeder
40 cl melk
Dit is een Belgisch erfgoedgerecht dat vooral in de
wintermaanden op tafel komt.
Misschien is volgend beeld je bekend: de kookkunst van
den bompa beperkt zich tot drie dingen: citrusvruchten
uitpersen, vlees grillen op de barbecue en zachte wafels
bakken.
Dat laatste gebeurt dan in grote hoeveelheden, waarbij
iedereen van de naaste familie er een pakje van
toegestopt krijgt…