hespenrolletjes met asperges
ingrediënten - info
gekookte beenham
asperges
eieren
ijsbergsla
komkommer
Schil de asperges grondig. Stoom ze gaar in een tiental
minuutjes, afhankelijk van hun dikte. Laat volledig afkoelen.
Rol ze per twee op in sneetjes gekookte ham.
Was de ijsbergsla en snipper de blaadjes. Snijd een
komkommer ongeschild in plakjes. Kook de eieren hard, laat
volledig afkoelen en snijd ze gepeld in plakjes. Kook
aardappeltjes. Laat ze volledig afkoelen. Verdeel ze in partjes
en meng ze in een kommetje met mayonaise en gesnipperd
bieslook.
Op het bord: een bedje ijsbergsla met daarop de hamrolletjes
met asperges. Werk af met een paar stukjes aardappel,
gesneden ei, gesneden komkommer, kerstomaatjes en
gehakte peterselie.
Serveer met een potje mayonaise en zet ook de pepermolen
en een zoutvatje klaar.
Vervang eventueel de koude aardappeltjes door gebakken
aardappeltjes voor een even lekkere variant. Je kan ook een
dienbord vullen met deze rolletjes en de begeleidende
ingrediënten en deze gebruiken in een koud buffet.
kerstomaatjes
peterselie
aardappeltjes
bieslook
mayonaise
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.