ragout
van everzwijn
ingrediënten - info
everzwijnstoofvlees
wortelen
knolselder
sjalotjes
champignons
kruidnagel
laurier
verse tijm
witte wijn
peper en zout
Snijd de wortel op schijfjes, rasp de knolselder,
pel de sjalotjes en hak ze fijn. Kuis de
champignons en snijd ze in vier.
Maak een marinade van kruidnagel, laurierblad,
verse tijm, witte wijn, wortel, knolselder, peper
uit de molen, sjalot, jeneverbessen en een
scheut jenever. Neem het vlees na een een uur
uit de marinade en dep het droog. Bestuif met
bloem en schroei het langs alle kanten dicht in
boter in een pan. Doe het vlees in een kasserol
met een bodem wildfond.
Bak de uitjes in boter. Bak de champignons.
Bak de spekjes en laat ze uitlekken. Kook de
marinade in.
Zeef de ingekookte marinade en voeg toe bij het
vlees. Laat één tot twee uur sudderen tot het
vlees voldoende mals is. Doe er na 1 ½ uur de
uitjes, spekjes en champignons bij. Voeg naar
smaak veenbessengelei, pure chocolade en
room toe.
Dien op met zure room en een
aardappelbereiding naar keuze. Hier (op foto)
wordt dit gerechtje gepresenteerd met
rodekool met appeltjes en aardappelkroketjes.
jeneverbessen
jenever
vloeiende bloem
boter
wildfond
verse zilveruitjes
spekjes
veenbessengelei
fondant chocolade
room
zure room
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.