gelakt duifje met een krokantje van peperkoek
ingrediënten - info
peperkoek
appel
suiker
honing
witte wijn
kippenlevertjes
kippenfond
boter
cayennepeper
duivenfilets
balsamicocrème
aardappelschijfjes
knoflook
Honingstroop: kook de griessuiker en water in tot een lichte karamel
en voeg honing toe.
De duifjes: bak de filets kort in boter en leg ze in een ovenschotel.
Overgiet ze met honingsiroop. Zet de schotel een vijftiental minuutjes
in een oven op 185°C. Bevochtig de filets meermaals tot ze mooi
gelakt zijn. Zeef en bind de saus.
De appelsaus: laat de in partjes verdeelde appel met suiker en water
koken en mix tot saus. Breng op smaak met de kruidenmix.
room
Gruyère
Parmezaan
bruine champignons
bieslook
wortel
sjalot
gelatine
bloedzurkel
Kruidenmix:
gember
kardemmom
steranijs
peper & zout
Voor de mousse: stoof de wortel en sjalot in boter. Voeg
gevogeltelevertjes toe en bak ze gaar. Breng op smaak met
peper, zout en cayennepeper. Voeg kippenfond toe en
geweekte gelatineblaadjes. Mix en zeef. Laat afkoelen en
voeg half opgeklopte room toe. Dit moet een relatief vaste
massa als resultaat hebben. Laat opstijven in de koelkast.
Snijd extra dunne plakjes peperkoek en toast ze. Maak er
sandwiches van met de mousse. Bak de
kastanjechampignons. Toast en verkruimel een sneetje
peperkoek.
Op het bord: een sandwich met mousse. Verdeel de
versneden filets over het bord. Verspreid alle andere
ingrediënten slordig over het bord: honingsiroop,
balsamicocrème, appelsaus, champignons, verkruimelde
peperkoek, bieslook, geschaafde Parmesan, bloedzurkel.
Dien op met een aardappelbereiding naar keuze en saus in
individuele sauspannetjes.
meer recepten met pluimvee: