geglaceerde kwartel
met puree van rodekool met pruimen
ingrediënten - info
olijfolie
cayennepeper
peper uit de molen
zout
Worcestersaus
acaciahoning
tomatenpuree
kwartels
rodekool
ui
Maak een glazuur met olijfolie, cayennepeper, peper uit de
molen, zout, Worchestersaus, acaciahoning en tomatenpuree.
Doe deze bereiding in een plastiek diepvrieszak samen met
de kwartels en laat een uurtje marineren op
kamertemperatuur.
Maak ondertussen de puree van rodekool met pruimen.
Snijd de rodekool in niet al te fijne brunoise. Laat een ui en
wat geplet knoflook aanstoven en voeg de brunoise toe.
Bevochtig met rode balsamico. Voeg jeneverbessen en
kruidnagel in een theebuiltje toe. Doe er ook een kruidentuiltje
van laurier, tijm en peterseliestengels bij.
Giet er een glas rode wijn en rode Porto bij. Laat 45 minuten
sudderen. Doe er dan de zachte pruimen zonder pit bij. Laat
nog een kwartiertje sudderen en controleer of de kool gaar
genoeg is. Haal de kruiden uit de kookpot en pureer.
Snijd de tricolore mengeling van wortelen op slierten, hou
ze gescheiden en stoom ze gaar.
Haal de kwartels uit de zak en leg ze in een ovenschotel.
Overgiet met de rest van de glazuur. Verwarm de oven op
185°C en bak de kwartels gaar en krokant in ongeveer 30
minuten. Halveer voor het opdienen.
Op het bord: als hobbykok zoek je de presentatie die het best
bij jou past.
knoflook
rode balsamico
jeneverbessen
kruidnagel
laurier
tijm
peterselie
rode wijn
Porto
zachte pruimen
wortelen in 3 kleuren
meer recepten met pluimvee: