crêpes suzette

crêpes suzette

Bak klassieke dunne pannenkoekjes en leg ze opgevouwen in vier op een dienbord. Smelt een flinke klont boter in een diepe pan en voeg een paar eetlepels fijne witte suiker toe. Laat de boter bruisen en los er de suiker in op samen met een scheut citroensap.
Ik wou wel eens weten vanwaar de benaming ‘Suzette’ komt voor dit pannenkoekje. Blijkt dat er een mooi verhaaltje aan vasthangt. Het was in 1890 dat de Franse kok Auguste Escoffier het dessertje aanbood aan de Prins of Wales, die later Koning Edward VII zou worden. Toen de prins vernam dat Escoffier het pannenkoekje zijn naam wou geven, bedankte hij voor de eer. Hij zei, geef het maar de naam van mijn gezellin. En laat dié haar naam toch wel ‘Suzette’ zijn zeker. Mooi verhaaltje hé.
sinaasappelsap fijne suiker Grand Marnier boter
Giet een glas sinaasappelsap in de pan, meng en laat inkoken. Laat verder inkoken tot de saus stroperig wordt. Leg de flensjes in de pan en wentel ze om en om in de saus. Vul een flambeerpannetje met Grand Marnier. Verwarm de drank en flambeer. Giet het pannetje uit over de flensjes. Wentel ze nog één keer om en leg ze op de borden. Op het bord. Eén of twee flensjes, overgoten met de rest van de saus. Serveer daarbij een bolletje vanille-ijs. Dien uiteraard onmiddellijk op.
Creatief Koken de              passie kookvurige

crêpes suzette

Bak klassieke dunne pannenkoekjes en leg ze opgevouwen in vier op een dienbord. Smelt een flinke klont boter in een diepe pan en voeg een paar eetlepels fijne witte suiker toe. Laat de boter bruisen en los er de suiker in op samen met een scheut citroensap.
Bereiding Ingrediënten
Ik wou wel eens weten vanwaar de benaming ‘Suzette’ komt voor dit pannenkoekje. Blijkt dat er een mooi verhaaltje aan vasthangt. Het was in 1890 dat de Franse kok Auguste Escoffier het dessertje aanbood aan de Prins of Wales, die later Koning Edward VII zou worden. Toen de prins vernam dat Escoffier het pannenkoekje zijn naam wou geven, bedankte hij voor de eer. Hij zei, geef het maar de naam van mijn gezellin. En laat dié haar naam toch wel ‘Suzette’ zijn zeker. Mooi verhaaltje hé.
sinaasappelsap fijne suiker Grand Marnier boter
Giet een glas sinaasappelsap in de pan, meng en laat inkoken. Laat verder inkoken tot de saus stroperig wordt. Leg de flensjes in de pan en wentel ze om en om in de saus. Vul een flambeerpannetje met Grand Marnier. Verwarm de drank en flambeer. Giet het pannetje uit over de flensjes. Wentel ze nog één keer om en leg ze op de borden. Op het bord. Eén of twee flensjes, overgoten met de rest van de saus. Serveer daarbij een bolletje vanille-ijs. Dien uiteraard onmiddellijk op.
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige