griet met karnemelk-mousseline en zeewiersaus

griet met karnemelk-mousseline en zeewiersaus

Bestuif de griet met bloem en bak 4 à 5 minuten aan elke kant in veel boter. Kruid met peper en zout. Mousseline: maak een normale aardappelpuree, maar gebruik karnemelk in plaats van room. Zet er de handmixer in tot een gladde mousseline ontstaat.
ingrediënten - info griet bloem boter peper & zout bloemige aardappelen eieren nootmuskaat karnemelk
Griet is een platvis en familie van de tarbot en wordt onder andere ook in de Noordzee gevangen. Bakken en grillen op vel is een zeer goed idee. Fileren kan ook, maar dan wordt er gevochten aan tafel. Een griet levert immers twee dikke en twee dunne filets op. Griet is op z’n best van juni tot december.
Zeewiersaus: spoel het zeewier onder de kraan. Mix met wat room en laat inkoken met visfond. Voeg toe: witte wijn, Noilly Prat, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Sauteer het gewassen lamsoor in boter, net voor het opdienen. Garnituur: frituur een mix van waterkers en kervel 20 seconden op 150°C.
zeewier visfond witte wijn Noilly Prat room citroen waterkers kervel lamsoor
Creatief Koken de              passie kookvurige

griet met

karnemelk-

mousseline

en zeewiersaus

ingrediënten - info griet bloem boter peper & zout bloemige aardappelen eieren nootmuskaat karnemelk
Bestuif de griet met bloem en bak 4 à 5 minuten aan elke kant in veel boter. Kruid met peper en zout. Mousseline: maak een normale aardappelpuree, maar gebruik karnemelk in plaats van room. Zet er de handmixer in tot een gladde mousseline ontstaat.
Zeewiersaus: spoel het zeewier onder de kraan. Mix met wat room en laat inkoken met visfond. Voeg toe: witte wijn, Noilly Prat, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Sauteer het gewassen lamsoor in boter, net voor het opdienen. Garnituur: frituur een mix van waterkers en kervel 20 seconden op 150°C.
Griet is een platvis en familie van de tarbot en wordt onder andere ook in de Noordzee gevangen. Bakken en grillen op vel is een zeer goed idee. Fileren kan ook, maar dan wordt er gevochten aan tafel. Een griet levert immers twee dikke en twee dunne filets op. Griet is op z’n best van juni tot december.
Bereiding Ingrediënten
zeewier visfond witte wijn Noilly Prat room citroen waterkers kervel lamsoor
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige