bison met aardpeer en champignons
Saus: maak een lichte roux en leng aan met wildfond,
scheutjes Madeira en een lepeltje tomatenpuree.
Champignons: fruit geplet knoflook en een gesnipperd
sjalotje kort in wat olijfolie. Voeg gesneden champignons,
geritste verse tijm en gehakte peterselie toe. Kruid met peper
en zout. Doe de bereiding in individuele ovenschaaltjes en zet
een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 185°C.
Was de aardperen en snijd de knobbels weg, zodat ze min of
meer op aardappelen gelijken. Breng aan de kook en giet ze
af na een paar minuten. Bij een te lange kooktijd heb je het
risico dat ze uiteen vallen. Laat even afkoelen en snijd ze in
grote stukken. Bak ze in wat boter goudbruin. Kruid met peper
en zout.
Schroei de bison medaillons langs beide zijden dicht en laat
ze verder garen tot de gewenste cuisson op een middelhoog
vuur.
champignons
knoflook
sjalotjes
verse tijm
peterselie
peper & zout
aardperen
bison medaillons